Dekorativnom instalacijom nazvanom “Zima, zima, e pa šta je” na malom gradskom trgu u organizaciji Udruženja “Žene u umjetnosti” otvorena je manifestacija “Prijedorska zima”.

Predsjednica Udruženja “Žene u umjetnosti” Biljana Anđelić izjavila je da je riječ o instalaciji tematski vezanoj za zimu.

“Kao što posjetioci odnosno prolaznici mogu vidjeti tu su figure Snješka Bijelića i raznih drugih zimskih elemenata uz koje se mogu i fotografisati i kao što se može vidjeti interes i mladih, ali i starijih sugrađana je veliko”, rekla je Anđelićeva.

Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović izjavila je da “Prijedorsku zimu” kao i “LJeto kulture” otvara ovo udruženje stvarajući prigodni ugođaj i uvod u predstojeće novogodišnje praznike.

“Još jedan značajan program je i večerašnji koncert nazvan `Akustično veče` u kojem će nastupiti Dejan Ćulum i Mirjana Boltić u sali gradskog pozorišta”, istakla je Kasalovićeva.

Ona je dodala da je program ovogodišnje “Prijedorske zime” obimniji nego do sada i obuhvata 42 sadržaja različitog karaktera na osam lokacija.

“To je jedan splet programa kulturnog, privrednog i turističkog sadržaja i vjerujem da će svako moći da pronađe neki sadržaj za sebe”, kazala je Kasalovićeva.

Ona je naglasila da je grad Prijedor pokrovitelj manifestacije “Prijedorska zima” koja će trajati do 6.januara iduće godine, ali da su je podržali brojni privredni sponzori.

“Zahvaljujem se svim privrednim subjektima i svim ljudima koji su pomogli da se ovo organizuje i dali doprinos da započne i nadam se da će se realizovati do kraja. U ime grada pozivam građane da posjete sve naše programe i sadržaje, kao i još privrednih subjekata koji žele da daju doprinos ovoj manifestaciji”, dodala je Kasalovićeva.

prijedorgrad.org