Kandidat SNSD za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor kaže da je prema zvaničnim podacima Zavoda za statistiku RS tokom 16 godina ovaj grad ostao bez čak 2.842 radna mjesta.

-Uz taj poražavajući podatak ide i onaj da se od 66 lokalnih zajednica Prijedor nalazi na 39. mjestu prema parametru u odnosu broja zaposlenih na broj stanovnika.
Prema istoj statistici od devet gradova u Republici Srpskoj, Prijedor je na posljednjem mjestu – istakao je on.

Javor je dodao da je žalosno, što se po visini prosječne plate Prijedor nalazi na 19. mjestu.

-Ispred nas su Osmaci, Pale, Srebrenica i drugi. Građani Prijedora znaju vrlo dobro, da je apsolutni vladar grada svih ovih godina bio DNS, čiji čelnici sada poručuju da Prijedoru trebaju promjene!? Da li to znači vraćanje na staro, na vrijeme od prije 10 mjeseci tokom kojih smo pokazali da Prijedor može biti veliko gradilište, grad bez kriminala, korupcije i promašenih investicija – rekao je on.

Javor je je istakao da je za 16 godina DNS-a u Prijedoru iz budžeta grada potrošeno 634.000.000 KM.

-Pitam se gdje su otišla ta sredstva?! To građanima Prijedora treba da objasni upravo DNS – naveo je on.

On je dodao da pripada mlađoj generaciji političara, koji su odlučili da ostanu u svom gradu i da ga zajedno sa građanima grade.

-Prijedor vidim kao regionalni centar u svim segmentima od privrede, zdravstva, obrazovnog sistema, vidim ga kao snažan turistički, kulturni i sportski centar i dobro mjesto za život. To će biti osnova programa na kojem ću, kao budući gradonačelnik da radim, a sve uz pomoć Vlade Republike Srpske, republičkih institucija, u spoju sa lokalnim institucijama i uz podršku građana Prijedora – poručio je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora.

Javor je zaključio da je njegov cilj da Prijedor vrati na drugo mjesto u Republici Srpskoj, zato što mu to mjesto i pripada.

SNSD Prijedor

**sponzorisana objava