winner-janjanin-zilic-gorazde (1)Sportska manifestacija „Noć profi boxa“ koja je u organizaciji Kluba Borilačkih Sportova „Šampion“ iz Sarajeva sinoć održana u sportskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu donijela je odlične rezultate za članove
Fight Club-a „Winner“ Prijedor, a Dražanu Janjaninu i Adnanu Žiliću pripale su i titule.

Najprije se u ringu pojavio najstariji od tri brata boksera iz porodice Janjanin, Dražan, koji je na više nego ubjedljiv način savladao svog protivnika, Josipa Jalušića iz Hrvatske.

Koliko je Janjanin bio superioran nakon 10 rundi govore i ocjene sudija. Naime sva trojica su jednoglasno dodijelila pobjedu našem Prijedorčaninu i to rezultatom 3:0 (100:91, 100:91, 100:91).

winner-janjanin-zilic-gorazde (7)Ovim trijumfom, sedmim u isto toliko profesionalnih mečeva(6 pobjeda nokautom) Dražan je osvojio WBCA interkontinentalnu titulu.

Nešto kasnije tokom večeri, svoje boksersko umijeće pokazao je i Tuzlak sa prijedorskom adresom Adnan Ado Žilić.

On je svog protivnika, Kostu Todorovića iz Srbije nokautirao već u prvoj rundi čime je odbranio WBCA svjetsku titulu osvojenu lani u Prijedoru.

-Prezadovoljan sam titulama Janjanina i Žilića koje pokazuju da se u našem klubu radi kvalitetno. Od ostalih članova „Winnera“ Elmin Handanagić je poražen lao i Dalibor Gligić dok je Ivan Šakić pobijedio. U ostalim značajnim mečevima Haris Radmilović je slavio na poene dok je Iko Džafić pobijedio tehničkim nokautom u 4. rundi – rekao je Gordan Zorić, trener Fight Club-a „Winner“ Prijedor.

Zorić se još jednom zahvalio prijateljima kluba koji su omogućili odlazak na „Noć profi boxa“ a naročito Caffe baru „Monza“ iz Prijedora, koji je tokom priprema bio velika podrška i koji je uvijek uz „Winner“.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com i Caffe bar „Monza“
winner-janjanin-zilic-gorazde (3) winner-janjanin-zilic-gorazde (2) winner-janjanin-zilic-gorazde (4) winner-janjanin-zilic-gorazde (6) winner-janjanin-zilic-gorazde (5)