borac-rudar prijedor-prijateljska (1)Borac je u posljednjoj provjeri pred nastavak prvenstva Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Kozarskoj Dubici, po lijepom vremenu, savladao kombinovani tim Rudar-Prijedora sa 2:0. Trijumf izabranika trenera Željka Kneževića je zaslužen, presudili su, kao što to biva u ovakvim susretima, veća motivisanost i htijenje.

Međutim, nema razloga za nezadovoljstvo ni šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zoran Bujić, jer su mladići sa manjom minutažom dobro trčali, više puta zaprijetili ka golu rivala u prvom poluvremenu, samo je nedostajalo preciznosti u završnici napada. Imali su tokom cijelog susreta više loptu u nogama, ali ih nije najbolje slušala.

Čovjek odluke bio je Predrag Pralica, koji je sa klupe ušao u igru i u 44. minuti iskoristio neodlučnost igrača zadnje linije gostiju i po zemlji kraj istrčalog golmana Marka Reljića sa 15-ak metara zatresao mrežu za vođstvo Dubičana od 1:0 i sa tim rezultatom otišlo se na odmor.

Tek što je počeo drugi dio meča, u šesnaestercu Prijedorčama oboren je Igor Drvenica, a Pralica ponovo bio strijelac, ovoga puta iz jedanaesterca, pogodivši lijevi ugao Nemanje Petrovića, koji se ispružio koliko je dug, ali nije zaustavio šut i bio je to, ispostaviće se kasnije, konačan ishod. Zeleno-crni su napadali, a rival tražio prilike iz kontri.

U 76. minuti na sceni su najzapaženiji u redovima Rudar-Prijedora. Nadomak ivice šesnaesterca srušen je Nemanja Marić, a Stefan Gavranović šutira iz slobodnog udarca, gađa donji lijevi ugao sigurnog Emira Krivdića, koji je izbacio loptu u korner. U posljednjim trenucima želio je Edvin Hamzić da „matira“ drugog golmana Borca Mladena Tonkovića, ali je ovaj skrenuo loptu do stative.

Borac(KD): Rudar-Prijedor 2:0(1:0)

Kozarska Dubica
Pomoćni teren Gradskog stadiona
Gledalaca: 50
Sudija: Danijel Mandić (Kozarska Dubica)
Strijelac: Pralica u 44. i 48.minuti (iz jedanaesterca)

BORAC:
Krivdić, Pekić, Ni.Marinović, Vujičić, Ne.Marinović, Burazor, Dalić, Đurašinović, Miodragović, Pralica, V.Reljić
Igrali su još: Tonković, Pralica, S.Kondić, Tišma, Zec

RUDAR-PRIJEDOR:
M.Reljić, Milinković, Nišević, Pekija, Hamzić, Marić, Vranješ, Miličević, Gavranović, Despotović, Pavković
Igrali su još: Petrović, Granatić, Kovljen, Muhić, Vujković

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić
Foto – Ibrahim Dizdarević – Foto Ibro
borac-rudar prijedor-prijateljska (2) borac-rudar prijedor-prijateljska (3) borac-rudar prijedor-prijateljska (4) borac-rudar prijedor-prijateljska (5) borac-rudar prijedor-prijateljska (6) borac-rudar prijedor-prijateljska (7) borac-rudar prijedor-prijateljska (8) borac-rudar prijedor-prijateljska (9) borac-rudar prijedor-prijateljska (10)