Humanitarna organizacija Srbi za Srbe upućuje organizuje humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki TROJKA IZ BLOKA, koji će se tradicionalno, po četvrti put, oržati u Prijedoru, u nedjelju 25.7.2021. godine sa početkom u 19.00 časova na terenima Gimnazije „Sveti Sava”.

Trojka iz bloka je sportsko-humanitarni projekat Humanitarne organizacije Srbi za Srbe čija je misija da pomaže socijalno-ugrožene višedjetne porodice kroz turnire u brzom šutiranju trojki u gradovima širom svijeta.

Projekat koji je pokrenut 2012. godine uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i Republike Srpske, košarkaških klubova Crvena Zvezda i Partizan i još mnogo sportskih klubova i sportista, postao je ubrzo svjetski poznat spektakl koji se košarkom bori protiv siromaštva.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe do sada je prikupila preko šest miliona konvertibilnih maraka donacija i obezbijedila pomoć za preko 2.700 porodica koje broje više od 13.500 djece, od kojih su mnoge dobile siguran krov nad glavom, kupatila, mašine za rad, pokućstvo, bijelu tehniku, domaće životinje za uzgoj i drugu neophodnu pomoć.

U okviru projekta Trojka iz bloka borili smo se zajedno sa našim ponosnim sponzorima, prijateljima i sportistima i u proteklih sedam godina od početka projekta, postigli smo značajne uspjehe:
-969.392 evra prikupljene pomoći,
-više od 1.000 humanitarnih događaja održano je širom Republike Srpske, Srbije i svijeta,
-preko 40.000 ljudi svih generacija je učestvovalo na turnirima i
-uz pomoć tri dosadašnja turnira održana u Prijedoru izgradili smo kuću za porodicu Lukić iz Gornjeg Jelovca, kupili smo kuću za porodicu Gačić iz Marina, porodici Radlović iz Vrbica uredili i opremili jedan sprat kuće, te porodici Anđelić iz Trnopolja kompletno renovirali i opremili kuću namještajem i bijelom tehnikom, a vrijednost isporučene pomoći je iznosila: 212.569 KM.

Sav prihod od sponzorstava, kao i od kotizacija za učešće na ovogodišnjem turniru i pojedinačnih donacija koje će biti omogućene tokom trajanja turnira, namijenjen je za pomoć porodicama Aleksić iz Garevaca kojoj namjeravamo obezbijediti kombajn, za porodicu Đaković iz Donje Kozice kojoj gradimo kuću i porodicu Sučević iz Japre kojoj namjeravamo da obezbjedimo priključke za traktor.

Dosadašnje turnire Trojka iz bloka u Prijedoru je podržalo blizu 200 privrednih subjekata i institucija iz Prijedora i nekoliko hiljada donatora.

Svi koji to žele, podršku turniru mogu dati i pozivom na humanitarni telefonski broj: 17763 (pozivi važe za MTEL, HT Eronet i BH Telekom mrežu) na koji način donirate dvije konvertibilne marke.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe