prijateljska-berek1975-fsa (7)Regionalni ligaš Republike Srpske nije imao većih problema sa domaćim članom Četvrte lige FSP Prijedor na stadionu „Poljana“ po teškom terenu i kiši koja je padala tokom čitavog susreta.

Konačan rezultat glasio je OFK Berek 1975: FSA Prijedor 0:4.

Stalno je u prvom poluvremenu ekipa Nenada Bašića diktirala tempo, ali nije se najbolje snalazila u završnici napada. Izvjesno je da su dolaskom Darka Čačića i Gorana Kotarana dobila na čvrstini, a i „zadnjem pasu“ sa iskusnim Goranom Kecmanom.

Dok je u sastavu izabranika Derviša Crnalića bio povratnik Željko Stegić, iz posljednje linije povezivao je redove, a bilo je i nekoliko kontri, i umalo da iz jedne golman Mensur Medić ne bude savladan, ali je pravovremenim istrčavanjem spasio svoju mrežu.

prijateljska-berek1975-fsa (1)U 37.minuti „gosti“, koji svoje prvenstvene mečeve igraju na ovom fudbalskom zdanju, došli su u vođstvo golom Samira Kaltaka nakon gužve u šesnaestercu domaćih.

Pred sam odlazak na odmor Goran Kotaran, dugogodišnji nezamjenljivi prvotimac Rudar-Prijedora, debi u dresu novog kluba obilježio je efektnim pogotkom. On je iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, pogodivši donji desni ugao protivničkog gola postavio rezultat prvog dijela ugre 0:2. Ovim golom i sigurnošću u zadnjoj liniji svoje ekipe, „Goca“ je pokazao da je još uvijek majstor u „najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu“ i da je prerano „otpisan“ iz redova Rudar-Prijedora.

U nastavku utakmice bilo je dosta izmjena na obje strane, težište igre uglavnom je prebačeno na sredinu terena, ali je ekipa FSA Prijedor postigla još dva gola.

Najprije u 55. minuti poslije prekršaja u šesnaestercu rivala nad Milošem Stevićem, Samir Kaltak se sa „bijele tačke“ drugi put upisao u listu strijelaca, pošto je nadmudrio golmana Vojislava Vasiljevića, koji je dan ranije branio za prijedorski Radnik Urije, a sada se našao među stativama „berekovaca“. Još jednom je „matiran“ u 86. minuti, kada ga je na asistenciju Aleksandra Babića savladao Miloš Rudak i postavio konačnih 0:4.

prijateljska-berek1975-fsa (3)OFK Berek 1975: FSA Prijedor 0:4(0:2)

Prijedor
Stadion „Poljana“
Gledalaca: 20
Sudija: Aleksandar Karanović (Prijedor)
Strijelci: S.Kaltak u 37. i 55. (iz penala), Kotaran u 45. i Rudak u 88.minuti

OFK BEREK 1975:
Musić, Prošić, Mijatović, Lovrić, Stegić, Kobas, Živanić, Peulić, Gvozdenović, Miljatović, Islamovski
Još su igrali: Vasiljević, Vrućinić, Marošević, Ajkić, Ikanović, Vlajnić, Briševac
Trener: Derviš Crnalić

FSA PRIJEDOR:
Medić, Rečević, Čačić, Kotaran, H.Kaltak, Kecman, Rudak, S.Kaltak, Torbica, Stević, Mršić
Još su igrali: Karupović, Prokopić, Babić, Mujadžić
Trener: Nenad Bašić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
prijateljska-berek1975-fsa (4) prijateljska-berek1975-fsa (5) prijateljska-berek1975-fsa (6) prijateljska-berek1975-fsa (8) prijateljska-berek1975-fsa (9) prijateljska-berek1975-fsa (10) prijateljska-berek1975-fsa (2)