Ove subote, 5. juna 2021. godine organizuje se šesta „Šesnaestomajska biciklijada“.

Prvobitno je bila zakazana za 15. maja, u okviru manifestacija povodom Dana grada Prijedora ali je odgođena zbog lošeg vremena.

Pod sloganom “Rekreativno biciklom za Prijedor” voziće se ruta duga sedam kilometara ulicama našeg grada.

Start Biciklijade je u 11:00 časova na na Trgu Majora Zorana Karlice a okupljanje i predstavljanje učesnika počinje u 10:30.

Rekreativnu vožnju biciklima organizuje Grad Prijedor i Turistička organizacija grada Prijedora u saradnji sa biciklističkim klubom “Kozara”, uz podršku Auto-moto saveza Srpske, Auto-moto društva iz Prijedora i Agencije za bezbjednost saobraćaja RS-a.

Ruta: Trg Majora Zorana Karlice (Patrija) – Kralja Petra I Oslobodioca – Vožda Karađorđa – Pećani – Meše Selimovića – Vidovdanska – Kružni tok – Boška Buhe – Rudnička – Vuka Karadžića – Nikole Pašića – Aleje Kozarskog odreda – Srpskih velikana – Ilije Bursaća – Gortanova – Mladena Stojanovića – Svetosavska – Uskočka – Kralja Petra I Oslobodioca – Trg Majora Zorana Karlice.

U toku trajanja biciklijade na Trgu Majora Zorana Karlice će se održati radionica za djecu na poligonu za male bicikliste kojeg će obezbjediti Auto moto savez RS-a, Auto moto društvo iz Prijedora i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS-a.

Pozivamo sve ljubitelje biciklizma da nam se pridruže i učestvuju u Šesnaestomajskoj biciklijadi.