Fudbaleri “Rudar-Prijedora” ispratili su ekipu “Jedinstva” iz Brčkog sa pola tuceta golova u njihovoj mreži u susretu 24. kola Prve lige RS.

Konačnih 6:1 pokazuje da su ovoga puta strijelci domaćih bili raspoloženi.

Nakon početnog odmjeravanja snaga, Prijedorčani su poveli u 20. minuti kada je nakon centaršuta Jakupovića sa lijeve strane Amoa pogodio mrežu Vukadinovića za prvi pogodak u dresu “rudara sa Sane”.

Pet minuta kasnije isti igrač je udvostručio prednost nakon što je bio siguran izvođač penala koji je dosuđen pošto je Ivić igrao rukom nakon udarca Radulovića.

Na isteku pola sata igre viđen je najljepši pogodak na susretu koji jer bio djelo Marmata.

On je sa visine penaltika “uhvatio” volej nakon centaršuta Ivetića i pogodio pod prečku nemoćnog golmana Brčaka.

Početak drugog poluvremena donio je novi penal za domaće nakon što je u šesnaestercu srušen Santos, međutim treba reći da je sudija Žarić propustio da svira skoro identičan faul za “Jedinstvo” na drugoj strani terena pored aut linije, a domaći su brzom tranzicijom došli pred fol gostiju.

Amoa je ponovo bio izvođač, prevario je Vukadinovića ali je njegov udarac završio na prečki njegovog gola.

Burazor je u 58. minuti izgubio loptu na svojoj polovini, ona je došla do Branislava Šera koji je savladao Petrovića za 3:1 i nadu gostima da mogu do povoljnijeg rezultata.

Međutim, domaći nisu mislili tako, pa je Santos krunisao svoju dobru igru pogotkom u šest minuta kasnije.

Igrao se 72. minut kada je “rezervista” Kulenović u mrežu pospremio loptu koju je nakon šuta Glišića odbranio golman gostiju.

Konačnih 6:1 postavio je Glišić u 73. minuti.

Jedan zanimljiv detalj viđen je 10-ak minuta prije kraja.

Nakon jednog oštrijeg faul Brčaka, danas raspoloženi Ivetić je morao van terena, pokušao je da se vrati malo kasnije ali ga je trener Tešić, koji je vodio ekipu nakon sporazumnog raskida ugovora sa šefom stručnog štaba Borisom Savićem, poslao u svlačionicu.

Iako je imao mogućnost da izvrši još dvije izmjene, a na klupi je imao trojicu juniora, on se odlučio da meč završi sa igračem manje i tako pomogne kolegi Srđanu Marjanoviću.

Naime, da je neko od trilinga Sadžak-Jovičić-Bilbija ušao u igru ne bi imao pravo nastupa na sutrašnjem susretu Omladinske Premijer lige BiH, veoma bitnom u borbi za opstanak u kojoj juniori “Rudar-Prijedora” dočekuju “Zrinjski”.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com