U Prijedoru će u narednom periodu biti realizovani brojni infrastrukturni projekti. Među najznačajnijima su izgradnja dvije kružne raskrsnice, i to jedna u naselju Čirkin Polje, odnosno u blizini Robne pijace “Vilako”, dok će druga biti izgrađena na Urijama, na raskrsnici “kod Tešinića”.

Dogovoreno je ovo na sastanku ministra saobraćaja i veza Srpske, Nedeljka Ćorića, i gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića.

– Izradu planske dokumentacije i svega onoga što je neophodno obezbijediće Grad Prijedor. Ovim putem apelujem na građane koji imaju zemljište na ovom području da izađu u susret Gradu prilikom eksproprijacije, kako bi završili ove projekte i time izbjegli saobraćajne gužve i nezgode koje su se tu dešavale – istakao je gradonačelnik Pavlović.

Ovo je samo jedan od infrastrukturnih projekata koji će biti realizovan u Prijedoru, obećava resorni ministar. I to sve, kako kaže, zahvaljujući dobroj saradnji lokalne i republičke vlasti.

– Vlada Republike Srpske, u saradnji sa Gradom Prijedorom, planira brojne projkete, koji će sigurno promijeniti način života, mogućnosti i perspektive u Prijedoru. Naredne godine počećemo izgradnju auto-puta Prijedor -Banjaluka, a u toku je rehabilitacija magistralnog puta Banjaluka – Prijedor – podsjetio je ministar Ćorić.

Na sastanku je bilo riječi i o završetku izgradnje obilaznice preko mosta “vijadukt”, koja je na čekanju više od dvije decenije. Ministar i gradonačelnik razgovarali su i o prekategorizaciji puta Trnopolje – Omarska, kako bi ova dionica puta bila u nadležnosti preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

RTV Prijedor-Kozarski vjesnik