U opštini Oštra Luka grupa građana osnovala je Udruženje pod nazivom „Da nas bude više“ kroz čiji rad žele da poboljšaju demografsku sliku na području ove lokalne zajednice.

Riječ je o udruženju koje će za osnovni cilj imati posredničku ulogu u pokušaju da se u vremenu koja dolaze sklopi što više brakova, a što bi rezultiralo i povećanjem broja rođene djece na ovim prostorima. Ideja je da se napravi institucionalni model uspostavljanja kontakata između neženja sa prostora opštine i potencijalnih supruga iz drugih krajeva Republike Srpske ili čak iz drugih država – saopštili su iz opštine Oštra Luka.

Dodaju da rad ovog Udruženja podržava načelnik opštine Oštra Luka Dragan Mastikosa.

– Načelnik Mastikosa, koji je prisustvovao osnivačkoj skupštini Udruženja, istakao je da razvoj opštine u infrastukturnom i drugom smislu neće značiti ništa ukoliko ostanemo bez stanovništva, te obećao punu podršku opštine u finansijskom i ostalim vidovima pomoći – poručuju iz lokalne uprave.

Navode da će se pored ovog primarnog cilja, Udruženje baviti provođenjem obrazovnih, socijalnih i humanitarnih aktivnosti.

– Pružaće podršku hraniteljskim porodicama, pomagati u stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova, unapređenju saradnje sa dijasporom, te ostalim vidovima aktivizma koji za svoju svrhu imaju afirmaciju pozitivnih životnih vrijednosti građana ove lokalne zajednice – ističu iz opštine Oštra Luka.

Za predsjednika Udruženja „Da nas bude više“ izabran je oštrolučki paroh Karađorđe Derajić. Udruženje će početi sa svojim aktivnostima odmah nakon završetka procesa registracije u nadležnom sudu i ostalim institucijama. Na osnivačkoj skupštini izabrani su i upravni odbor, nadzorni odbor i sekretar udruženja.

srpskainfo.com