Potvrđena je optužnica protiv B.M. kojom ga terete da je po vratu ljubio četrnaestogodišnju kćerku žene s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Kako se u nedavno potvrđenoj optužnici dodaje, dogodilo se to krajem avgusta 2017. godine u stanu u Prijedoru, dok je kod njega boravila ta djevojčica.

“Iskoristio je priliku dok su bili sami u stanu, te prišao maloljetnici dok je sjedila na balkonu i počeo je grliti i ljubiti po obrazu i vratu, dok je obje ruke držao na njenim butinama”, naglašava se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

U optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor, a potvrdio prijedorski Osnovni sud, dodaje se da je to kod četrnaestogodišnjakinje izazvalo strah, neprijatnost i osjećaj poniženosti.

“Zbog toga mu je ona rekla da prestane sa tim i da se pomjeri od nje, na što je on rekao da ide spavati u sobu i pozvao da ide sa njim”, naglašava se u optužnici.

Dodaje se da je ona to odbila, nakon čega se on udaljio od nje, poslije čega je maloljetnica izašla iz stana.

“Dakle, polno je uznemiravao drugo lice koje je posebno ranjivo zbog uzrasta. Time je učinio krivično djelo polno uznemiravanje”, zaključeno je u optužnici.

Za to krivično djelo predviđena je zatvorska kazna do dvije godine.

“Ko polno uznemirava drugo lice koje se prema njemu nalazi u odnosu podređenosti ili zavisnosti ili koje je posebno ranjivo zbog uzrasta, bolesti, invaliditeta, zavisnosti, trudnoće, teške tjelesne ili duševne smetnje, kazniće se kaznom zatvora do dvije godine”, navedeno je u Krivičnom zakoniku Republike Srpske.

nezavisne.com