Policijski službenici Policijske uprave Prijedor učestvuju u kampanji koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom ”Petarde nisu igračke”.

Cilj kampanje jeste da se građanima, a posebno mlađoj populaciji, ukaže na posljedice koje mogu nastati nepravilnom upotrebom pirotehničkih sredstava.

Period novogodišnjih praznika sa sobom nosi i upotrebu petardi i drugih vrsta pirotehnike, a nespretno rukovanje može dovesti po povrijeđivanja i nastanka neželjenih posljedica trajnog karaktera. Zakonska regulativa predviđa koja vrsta pirotehničkih sredstava je dozvoljena za upotrebu, kao i zabranu korištenja na određenim mjestima i na način kojim se izaziva uznemirenost građana.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, da savjetodavno usmjere najmlađe kategorije društva kada je u pitanju korištenje i rukovanje pirotehnikom, a sve u cilju da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posljedica.

Policijska uprava Prijedor će u narednom periodu, zajedno sa nadležnim inspekcijskim organima, vršiti pojačanu kontrolu u cilju sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava.

PU Prijedor
Foto – ilustracija