Udruženje građana za pomoć oboljelima od astme „Anemona” iz Prijedora obilježilo je “Nedjelju djeteta” boravkom na Kozari.

-Ovoga puta kroz projekat “Nedjelja djeteta”, koji je podržala Gradska uprava Prijedora, na krajišku ljeptoticu smo doveli 15 naših članova. Pored redovnih vježbi disanja i jutarnje gimnastike, imali smo astma školu sa djecom gdje smo pričali o situaciji sa korona virusom i potrebi nošenja zaštitnih maski. Osim toga, psiholog je razgovarao sa djecom o životu sa hroničnih bolestima, prihvatanju istih od strane porodice i okoline kao i o pojavi diskriminacije prema onima koji su bolesni – rekla je Ilinka Macura, predsjednica “Anemone”.

Ona je istakla da članovi ovog udruženja na Kozari mogu da dišu punim plućima te da preporučuje svima koji to mogu da, kada su u prilici, posjete ovu svojevrsnu vazdušnu banju.

-Zahvaljujem se gradu Prijedoru koji je i u teška vremena borbe sa koronom iznašao sredstva za naš boravak ovdje. Veliko hvala i svim onim pojedincima koji su u ovoj godini omogućili našim članovima boravak na Kozari ili su im držali radionice i predavanja, a naročito ljubaznom osoblju motela “Bijele Vode” na Mrakovici i njihovoj vrhunskoj usluzi – naglasila je Macura.

Udruženje građana za pomoć oboljelima od astme „Anemona” iz Prijedora postoji već 13 godina.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – Anemona