Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio da se, pored redovnih poslova na polju infrastrukture koje provodi Gradska uprava, poslednjih nekoliko dana izvode pripremni radovi za asfaltiranje nekoliko ulica u Aerodromskom naselju.

Đaković je istakao da on kao aktuelni gradonačelnik nije uspio saznati ko je nalogodavac i ko finansira izvođenje radova.

-Jedino smo utvrdili da su izvođač “Prijedorputevi”, firma iz Prijedora. Ja kao gradonačelnik, iako nije ispravno postupljeno, jer ja i nadležni nismo upoznati o poslovima koji se rade, želim da pozdravim “Prijedorputeve” ako su oni investitori ovog korisnog posla za građane grada Prijedora zato što su ovi poslovi sigurno u interesu svih građana koji žive na ovim prostorima i putuju tim ulicama -poručio je Đaković.

On je naveo da je od poslovođe u “Prijedorputevima” uspio saznati da će u Aerodromskom naselju biti asfaltirane ulice 17. septembra 1944., Radenka Ostojića, Gojka Banovića, Nikole Tesle, Miška Kranjeca i Rodoljuba Čolakovića.

-U narednom periodu mi ćemo utvrditi ko je investitor i zahvaliti mu se i lično i poduzeti određene mjere koje su u skladu sa tim, ali nipošto nećemo zaustavljati korisne radove na području grada Prijedora, iako naglašavam da bi bilo u skladu sa propisima da su gradonačelnik i nadležni upoznati sa ovim poslovima-ponovio je on.

Đaković je pozvao “darodavca” da nastavi i dalje, te istakao da grad Prijedor ovo nije doživio u svojoj istoriji.

Đaković je osudio postavljanje uređaja za audio snimanje u kancelariji rukovodioca filijale Fonda zdravstvenog osiguranja u Prijedoru.

-Takve radnje su nezakonite, i pozivam policiju grada Prijedora da rasvijetli ovaj događaj i po utvrđivanju počinioca to javno objave svim građanima Prijedora-rekao je on.

www.prijedorgrad.org