Policijska uprava Prijedor u vremenskom periodu od 12. do 14. juna 2020. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikala, u cilju podizanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Kontrolisana su ukupno 63 vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikala, od kojih je sankcionisano 48, za počinjena 64 prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno 6 motocikala i 14 mopeda, od čega 9 zbog neregistovanog motocikla/mopeda ili isteka registracije.

Od ukupno 15 vozača isključenih iz saobraćaja po osnovu akcije, 2 vozača su sankcionisana zbog upravljanja motociklom, lakim motociklom ili mopedom pod dejstvom alkohola, 7 zbog upravljanja motociklom i lakim motociklom bez položene kategorije „A“ i podkategorije „A1“ i 6 vozača mopeda zbog neposjedovanja potvrde o poznavanju saobraćajnih propisa o bezbjednosti saobraćaja.

Tokom akcije policijski službenici Policijske uprave Prijedor sankcionisali su 13 učesnika u saobraćaju zbog počinjenih 18 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a koja nisu bila predmet kontrole.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju nose zaštitnu opremu, a sve u cilju svoje i bezbjednosti drugih učesnika.

PU Prijedor
Foto – MUP RS