Na području u nadležnosti Policijske uprave Prijedor tokom aprila je evidentirano jedno krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta kojim je pričinjeno oko 35.000 KM materijalne štete, saopšteno je danas iz ove uprave.

Zabilježeno je ukupno 57 krivičnih djela, što je za 15 odsto manje u odnosu na april prošle godine. Po nepoznatom izvršiocu počinjeno je 30 krivičnih djela ili 52 odsto od ukupno evidentiranih, dok je ukupna rasvijetljenosti prijavljenih krivičnih djela 77,8 odsto.

“Na području Policijske uprave Prijedor u prošlom mjesecu je kontrolisano i evidentirano 36 ilegalnih migranata ili za 16 odsto manje nego u aprilu prošle godine. Tužilaštvu BiH protiv jednog lica podnesen je izvještaj za krivično djelo krijumčarenje ljudi zbog krijumčarenja pet ilegalnih migranata”, navodi se u saopštenju.

Stanje javnog reda i mira je stabilno, narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo, a evidentiran je 151 prekršaj.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je ukupno 38 saobraćajnih nezgoda ili za 60 odsto manje u odnosu na april prošle godine. Zabilježeno je 1.046 prekršaja, a iz saobraćaja je isključeno 50 vozača.

“Saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima nije bilo, a broj saobraćajnih nezgoda s teškim tjelesnim povredama je u padu za 40 odsto, odnosno sa lakim tjelesnim povredama za 58 odsto u odnosu na isti period prošle godine”, dodaje se u saopštenju.

U Policijskoj upravi Prijedor danas je održana redovna konferencija za novinare na kojoj su o rezultatima rada za april govorili načelnik ove uprave Sretoja Vujanović, načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović i načelnik Sektora policije Mario Milašin.

“Načelnik Vujanović je apelovao da svi građani poštuju mjere obaveznog korištenja zaštitne opreme maski i rukavica, te zabrane i ograničenja broja lica koja se okupljaju na javnim površina, navodeći da će službenici Policijske uprave Prijedor tokom predstojećeg vikenda obilaziti izletišta i druge javne površine gdje je moguće okupljanje većeg broja lica, a sve s ciljem sprečavanja širenja virusa korona”, dodaje se u saopštenju.

SRNA