preda-pdU Prijedoru je osnovan gradski Savjet za obrazovanje i zapošljavanje, koji okuplja predstavnike devet relevantnih organizacija i ustanova koje utiču na kretanja u obrazovanju i na lokalnom tržištu rada.

“Aktivnosti Savjeta biće fokusirane na planiranje i provođenje aktivnosti razvoja ljudskih resursa i usklađivanja potrebnih znanja i vještina radne snage sa zahtjevima lokalnih privrednika”, saopšteno je danas iz Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”.

Te aktivnosti podrazumijevaju istraživanje kretanja na tržištu rada, davanje prijedloga za unapređenje nastavnih planova i programa u redovnom i obrazovanju odraslih, iniciranje i provođenje raznih aktivnosti koje imaju za cilj opremanje školskih kabineta i radionica, analiziranje potrebnih kompetencija za određeno zanimanje, saradnju sa drugim zainteresovanim stranama i promociju cjeloživotnog učenja.

Savjet za obrazovanje i zapošljavanje grada Prijedora je neormalno tijelo osnovano u okviru projekta “Razvoj cjeloživotnog učenja za povećanje konkurentnosti i zapošljavanja” koji finansira Evropska unija, a provodi Agencija “PREDA-PD”.

Savjet čine predstavnici Agencije “PREDA-PD”, Mašinske škole, Poljoprivredno-prehrambene škole Prijedor, Zavoda za zapošljavanje Republike Srspke, Privredne komore Republike Srpske, Zanatsko-preduzetničko udruženja Prijedor, Klastera drvoprerađivača “DRVO-PD”, Gradske uprave, Regionalnog sindikalnog centra i Omladinskog savjeta grada Prijedora.

Zvaničan početak rada Savjeta za obrazovanje i zapošljavanje grada Prijedora najavljen je za sutra u 10.00 časova u prostorijama Agencije “PREDA-PD”.

SRNA