rudprom 96-pobjednici kozarska dubica (1)Ekipa „Rudprom 96“ iz Prijedora pobjednik je tradicionalnog 27. međunarodnog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu „Kozarska Dubica 2015“ u seniorskoj konkurenciji, pošto je u finalu savladala ekipu „Savia transport Braća Stjepanović“ (Novi Grad) sa 2:1.

Treba reći da su „Rudprom 96“ uglavnom činili fudbaleri „Rudar-Prijedora“ (Devušić, Mirković, Radoja, Ćulum …) a po imenu ekipe vidljivo je da je njen sponzor bio Drago Milošević, dugogodišnji sportski radnik i fudbalski zaljubljenik iz Prijedora, vlasnik preduzeća „Rudprom“.

U borbi za treće mjesto „Brzi i rumeni“ (Novska) iz susjedne Hrvatske trijumfovali su protiv svog rivala tima HPK „Jelena“ DOO (Draksenić) sa ubjedljivih 5:1.

– Organizacijom i kvalitetom sportska manifestacija, koja je i iz vremena bivše Jugoslavije, kada su na njoj učešće uzimala poznata fudbalska imena, prije svih Robert Prosinečki, potvrdila je da održava svoj nivo. Gledaoci su uživali, a u završnici su se našle ekipe koje su najviše pokazale. Već se okrećemo ka 28. smotri i očekujemo sljedeće godine još bolji odziv – istakao je Boro Grahovac, zapažen u tehničkoj organizaciji turnira u sportskoj dvorani u gradu na rijeci Uni.

rudprom 96-pobjednici kozarska dubica (2)Epitet najboljeg igrača ponio je Milenko Devušić (Rudprom 96), prvi strijelac bio je Dejan Maksimović (Kafe bar Sidnej Gradiška) sa 18 postignutih golova, dok je Đorđe Šarac (Savia transport Braća Stjepanović) proglašen najuspješnijim golmanom turnira.

Nagrade za tri prvoplasirane ekipe (7.000 maraka pobjedničkoj, 2.000 drugoplasiranoj i 1.000 trećeplasiranoj) uručio je Mile Zlojutro načelnik opštine Kozarska Dubica, pokrovitelja turnira, održanog u organizaciji Centra za informisanje i kulturu.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – Dub radio