bujic-zericNa sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor, održanoj u ponedjelkak uveče, nije imenovan novi šef stručnog štaba prvoligaša Republike Srpske, poslije odlaska sa klupe dosadašnjeg trenera Darka Nestorovića, koji je odlučio da preuzme „kormilo“ premijerligaša BiH Čelika iz Zenice.

Podsjetimo Prijedorčani na kraju jesenjeg dijela nalaze se na diobi drugog i trećeg mjesta sa Kozarom iz Gradiške sa po 24 boda, dva manje od lidera trebinjskog Leotara, pa se sa pažnjom iščekuje ko će obaviti prozivku prvotimaca i započeti pripreme za nastavak takmičenja.

– Oformili smo komisiju koja će obaviti razgovore sa kandidatima za novog šefa struke i iznijeti prijedlog UO, a u nastavku sjednice biće donijeta konačna odluka – rekao je predsjednik „rudara sa Sane“ Goran Bojić.

Iako su se u javnosti, po običaju pominjavala mnoga trenerska imena, zeleno-crni, prema najavama Bojića, vode ispravnu politiku, shodno ekonomskoj situaciji, vjerujući sosptvenom kadru.

Uz Zorana Bujića, koji sa uspjehom vodi juniore i Nedžada Žerića, Nestorovićevog pomoćnika kome je prioritet stručnog usavršavanje, kao pretendent „figurira“ i Zlatko Jelisavac, šef struke prvoligaša RS Slobode iz Novog Grada.

Ukoliko rukovodstvo ostane dosljedno, jer je do sada upravo istrajavalo u svim svojim potezima usmjerenim ka stabilizaciji kluba i popravljanju uslova za rad, a renovirani su pomoćni i glavni teren Gradskog stadiona u Prijedoru, za očekivati je da Bujić dobije zasluženo povjerenje.

N.Đerić/A.Drakulić