U četvrtak, 12. decembra 2019. godine, održan je Dan otvorenih vrata „Vodovoda“ a.d Prijedor.

Tog dana vrata „Vodovoda“ bila su otvorena za sve zainteresovane građane Prijedora, kao i za učenike prijedorskih osnovnih škola.

Ovo je bila prilika da posjetioci vide kako se upravlja proizvodnjom i distribucijom vode, kako se utvrđuju kvarovi na vodovodnoj mreži i kako se vrši laboratorijska analiza vode.

Najbrojniji posjetioci bili su učenici iz pet prijedorskih osnovnih škola: „Desanka Maksimović“, „Branko Ćopić“, „Dositej Obradović“, „Petar Kočić“ i „Kozarac“.

Njih oko 75, kao i njihove nastavnike, u upravnoj zgradi „Vodovoda“ dočekali su i ugostili predstavnici uprave preduzeća.

Rukovodilac tehničke službe upoznao je učenike sa načinom proizvodnje i distribucije vode, nakon čega su, u pratnji sistem inženjera, obišli kontrolni centar SCADA, odakle se vrši daljinski nadzor i upravljanje objektima vodosnabdijevanja.

U laboratoriji „Vodovoda“ Prijedor rukovodilac laboratorije je upoznala učenike sa načinom vršenja laboratorijskih analiza vode.

Tim za detekciju kvarova učenicima je pokazao opremu za otkrivanje kvarova na vodovodnoj mreži i način na koji se oprema koristi.

Nakon posjete upravnoj zgradi, učenici i njihovi nastavnici posjetili su rezervoar Vlačine.

Svi posjetioci su izrazili veliko zadovoljstvo načinom organizovanja Dana otvorenih vrata i onim što su vidjeli i naučili tokom ove posjete.

Namjera nam je da ovakva dešavanja budu dio naše redovne saradnje sa građanima i ubuduće, kako bismo im na najdirektniji način približili način rada „Vodovoda“.

Vodovod Prijedor