Titula najboljeg sportiste Prijedora u 2019.godini pripala je Barbari Čikić, članici DŽudo klub “Prijedor”.

Priznanje i pehar Čikićevoj uručio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković na 50. Izboru sportiste grada za 2019.godinu koji je večeras održan u prijedorskom pozorištu.

Đaković je ovom prilikom poručio da su svi sportisti koji su učestvovali na ovoj manifestaciji pobjednici.

“Ovo je podstrek za sve mlade ljude da se bave sportom. Ja svim sportistima, na čelu sa Barbarom Čikić, želim čestitati na uspjesima postignutim u godini na izmaku”, rekao je Đaković.

Među rezultatima tokom ove godine koji su opredijelili žiri da joj dodijeli titulu najboljeg sportiste Prijedora je da je seniorska prvakinja BiH.

Ona je ranije i u mlađim kategorijama osvajala evropske medalje, a već nekoliko godina je u najužem izboru za najboljeg sportistu Prijedora.

“Ovo je za mene velika čast, ovaj grad je u mom srcu i volim da se takmičim za njega” kazala je Čikićeva, koja živi i trenira u Holandiji, a nastupa za Džudo-klub “Prijedor”.

Epitet najuspješniji mladi perspektivni sportista ponio je Vuk Zmijanjac, član DŽudo kluba “Kozara Željezničar” kojeg je kao i još deset perspektivnih sportskih nada nagradila kompanija Arcelor Mital Prijedor.

Najuspješnija muška ekipa je juniorska ekipa Fudbalskog kluba “Rudar-Prijedor”, a najuspješnija ženska ekipa Stonoteniski klub “Prijedor”.

Laskavo priznanje najuspješnijeg sportskog radnika pripalo je Mladenku Pećancu, a najuspješnijeg sportskog trenera, teniskom treneru Nebojši Radetiću.

Na ovoj svečanosti u čast najboljih sportista grada Prijedora dodijeljena su i specijalna priznanja pojedincima i sportskim klubovima za doprinos u promociji potencijala osoba sa smetnjama u razvoju, za medijsku promociju sporta, za doprinos u razvoju padobranstva, atletike, odbojke, fudbala, rukometa kao i za uspješnu rukometnu trenersku karijeru.

Specijalno priznanje za uspješnu međunarodnu rukometnu karijeru uručeno je Zlatanu Arnautoviću , koji je bio gost ovog jubilarnog Izbora sportiste Prijedora.

Tokom večerašnjeg programa prikazan je i dokumentarni film o istoriji sporta “Bilo jednom u Prijedoru”, a budući da je ovo bio 50.jubilarni izbor najboljeg sportiste Prijedora među zvanicama je bila nekadašnja rukometašica Jadranka Daniluk Vukelja, koja je bila pobjednik prvog Izbora sportiste Prijedora koji je održan daleke 1968.godine.

Organizator manifestacije je i ove godine bila lokalna medijska kuća Informativno-poslovni centar “Kozarski vjesnik”, a pokrovitelj Grad Prijedor.

www.prijedorgrad.org