U Gornjim Orlovcima održano je „Veče kulturnog stvaralaštva“

U prepunoj sali društvenog doma u Gornjim Orlovcima, nastupili su učenici OŠ „Petar Kočić“- Područnog odjeljenja u Gornjim Orlovcima, folklorna sekcija SKUD „Dr Mladen Stojanović“ iz Gornjih Orlovaca, vokalni solista Aleksa Šarović, učenica Muzičke Škole “Savo Balaban“ Mila Zdjelar, glumica Dramskog studija „Živko Desnica“ Anđela Marić i mlada potkozarska izvorna grupa „Braća Kozarčani“.

Mala škola – puna đaka, to je Područno Odjeljenje OŠ „Petar Kočić“ u Gornjim Orlovcima, koje u pet odjeljenja, od prvog do petog razreda, ima 84 učenika.

„Ponosni smo na broj učenika koji imamo u ovom Područnom odjeljenju kao i na njihove rezultate u nastavnim i posvećenost u vannastavnim aktivnostima“, istakao je zamjenik direktora OŠ „Petar Kočić“ Zoran Mršić.

Ovdje čine sve da djeca sa osmjehom dolaze u školu i da u njoj provode vrijeme u prijatnom okruženju ali i radnoj atmosferi.

Učiteljice Miljana Mijatović, Zorica Lajšić, Draženka Gojić, Ivana Marin, Duška Kremenović i vjeroučitelj Ratko Hrvaćanin, planski pripremaju i realizuju sve nastavne i vannastavne aktivnosti, vodeći računa o mogućnostima i interesovanjima učenika, koji su se u programu manifestacije predstavili recitacijama, horskom pjesmom , glumom i plesom.

U Gornjim Orlovcima, od 2017. godine, djeluje folklorna sekcija SKUD „Dr Mladen Stojanović“, koja u rekonstruisanom društvenom domu, svake nedjelje okuplja mališane iz ovog i susjednih sela.

Sekcija, koju vodi koreograf Milan Rauš, nastupala je na smotrama dječijeg folklora i kulturnim manifestacijama.

„Imamo 25 članova, a vjerujem da ćemo nakon ove manifestacije imati još više zainteresovanih da nam se pridruže. Naš cilj je da se družimo sa djecom iz ruralnih sredina, da oni pokažu mještanima, komšijama i prijateljima, koliko ulažu truda i zato bih voljela da manifestacije, poput ove, budu češće organizovane“, rekla je Milena Marić, predsjednica SKUD „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor.

„Veče kulturnog stvaralaštva“ otvorio je zamjenik gradonačelnika Prijedora, Aleksandar Miljuš koji je istakao veliki značaj zimskog kulturnog karavana, čiji je cilj podsticanje i promovisanje rada kulturnih stvaralaca, svih generacija a posebno mladih, uz oživljavanje i unapređenje društvenog života u prijedorskim selima.

Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Prijedor, a njen prijatelj „Autotransport“ Prijedor.

Tekst i foto – Saša Goronja