Grupa mladih majki iz Donje Dragotinje kod Prijedora organizuje ovog mjeseca novogodišnju priredbu i dodjelu paketića za ukupno 85 djece iz tog sela.

Kako bi obezbijedili dovoljan broj paketića, te zakusku na novogodišnjoj priredbi, majke pozivaju sve koji su u mogućnosti da pomognu njihovu akciju.

“Prilika je ovo da svim mališanima u selu posebno onima koji ne idu u vrtić ili čiji roditelji ne rade obezbijedimo poklone i obradujemo ih dolaskom djeda mraza”, kaže jedna od organizatorki akcije Dragana Stojaković.

Ona ističe da mlade majke iz sela samoinicijativno organizuju novogodišnju akciju, ali i da su na dodjelu paketića pozvali i mlade majke porijeklom iz Donje Dragotinje kako bi i njihova djeca dobila paketiće.

Ideja za organizovanjem novogodišnje priredbe i podjele paketića inspirisana je, kaže Dragana, lijepim druženjem u julu ove godine kada je u Donjoj Dragotinji bilo organizovano zajedničko paljenje lila.

“Sve se manje družimo, u selima je sve manje djece, sve manje zajedničkih akcija, a ne mora biti tako”, rekla je Dragana i dodajući da se slatkiši, sokovi, igračke ili novac za kupovinu paketića mogu ostaviti u kafe baru “Oziris” u Donjoj Dragotinji gdje će 29. decembra u 17 časova biti organizovana dodjela paketića, priredba i druženje za djecu.

Tekst i foto – M.Š.S. – www.prijedordanas.com