Partija demokratskog progresa organizovala je danas u više gradova i opština akciju “Znanjem za Srpsku”, odnosno potpisivanje peticije za provjeru valjanosti diploma zaposlenih u javnim institucijama koju su pokrenuli narodni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović.

Gradski odbor PDP-a Prijedor podržao je ovaj događaj a njegovi aktivisti prikupljali su od 13:00 do 15:00 časova potpise naših sugrađana.

Među njima je bila i Jelena Trivić, poslanica ove stranke u Narodnoj skupštini RS, koja je istakla da im je cilj da prikupe 3.000 potpisa kako bi peticija bila upućena u proceduru.

Kako saznajemo, za dva sata akcije u Prijedoru, prikupljena su 354 potpisa.

Zanimljiva situacija viđena je u jednom trenutku tokom potpisivanja peticije.

Naime, na Trgu majora Zorana Karlice pojavila se grupa mladih Prijedorčana, članova Demokratskog narodnog saveza Prijedor, predvođena Bojanom Martićem predsjednikom Organizacije mladih ove stranke.

-Mladi GO DNS-a Prijedor danas su se na glavnom gradskom trgu pridružili poslaniku u NSRS Jeleni Trivić, te su podržali potpisivanje peticije “Znanjem za Srpsku”. Kao odgovorna stranka, želimo da diplome svih zaposlenih u javnom sektoru, svih imenovanih i izabranih lica, budu dostupne javnosti. Podržavamo ovu aktivnost i nadamo se da će ona prerasti u institucionalnu akciju u borbi protiv onih koji su napravili bilo kakvu nezakonitu radnju po pitanju svojih diploma – poručili su mladi DNS-a.

Inače, DNS zajedno sa SNSD-om, Socijalističkom partijom i još nekim strankama čini skupštinsku većinu u parlamentu RS, dok je PDP opozicija.

Sa druge strane, DNS je sada opozicija u Prijedoru dok PDP sa SNSD-om i još nekim strankama čini većinu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com