Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić u Prijedoru su danas potpisali ugovore o dodjeli građevinskog materijala vrijednog ukupno 165.000 KM za 15 povratničkih porodica.

“Na području Prijedora u proteklom mandatu ovo ministarstvo je osiguralo sredstva za obnovu oko 50 stambenih jedinica povratnicima, te za tu namjenu izdvojilo oko 505.000 KM”, rekao je Ramić novinarima u Prijedoru i dodao da je lakše djelovati u povratničkim sredinama gdje postoji uspješna saradnja sa lokalnim vlastima.

On je podsjetio na to da su povratnici sa područja Prijedora uključeni i u druge programe ovog ministarstva koje je do sada obezbijedilo oko dva miliona maraka za infrastrukturu, humanitarne programe, te podršku privredi, poljoprivredim, mladima, nevladinom sektoru i porodiljama.

“Prijedor je sredina sa znatnim brojem povratnika i zato se povlače znatna sredstva. Način da se dobiju sredstva je da se ljudi prijave. Krajem godine obično se raspisuju javni pozivi za narednu godinu”, naveo je Ramić.

Đaković je izrazio zadovoljstvo što se u saradnji sa ovim ministarstvom rješavaju konkretne stvari u korist građana Prijedora.

“Naglasak je da se jave građani u sličnim situacijama, da se prijave i dođu u poziciju da dobiju donacije. Radujemo se i drugim poslovima koje zajedno radimo i cijenim da imamo korektne odnose sa ovim ministarstvom i nadamo se da ćemo tako nastaviti i dalje”, poručio je Đaković.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je predsjednik Skupštine grada Prijedora Ajdin Mešić koji je podsjetio da je do sada ovo ministarstvo učestvovalo u brojnim projektima u Prijedoru.

“Nadamo se da će u budućnosti isto tako i dalje učestvovati i doprinijeti jednostavnijem i boljem životu građana Prijedora”, dodao je Mešić

www.prijedorgrad.org