Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je posjetio i 19 osnovaca sa lakom mentalnom retardacijom koji po prvi put sjedaju u školske klupe u Centru “Sunce”.

Đaković je napomenuo da grad Prijedor daje podršku svim školama, tako i ovoj ustanovi, kako bi ova djeca kroz školovanje u budućnosti postali ravnopravni članovi društva.

“Ovo je prilika da polaznicima ove ustanove poželim srećan početak školovanja i uspjeh u daljem životu i radu”, poručio je Đaković.

On je nakon prigodne priredbe koju su za svoje nove drugove priredili polaznici starijih razreda, prvacima uručio ruksake i školski pribor.

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković je istakla da se u ovoj ustanovi školuje ukupno 99 učenika, a da pored osnovne postoji i srednja škola, u kojoj se školuju učenici za zanimanja kuvar, krojač i bravar.

“Od prošle godine u našoj ustanovi se implementira i dualno obrazovanje, pa se praksa za srednjoškolce izvodi i u preduzećima. To je već dalo rezultate, jer su tri učenika pronašla i zaposlenje”, kaže Radakovićeva.

Centar “Sunce” ima 57 zaposlenih, i u pitanju je izuzetno kvalitetan kadar koji radi sa učenicima.

Radakovićeva je naglasila da je odlukom resornog ministarstva ova ustanova postala i resursni centar, tako da će druge škole koje implementriaju inkluzivnu nastavu moći da koriste usluge stručnog kadra “Sunca”.

www.prijedorgrad.org