Hrabri dječak koji je bolovao od raka limfnih žlijezda, kako kaže, dugo će pamtiti 2. septembar 2019. godine

Desetogodišnji Emir Buza, koji je bolovao od raka limfnih žlijezda, kako kaže, dugo vremena će pamtiti 2. septembar 2019. godine. Naime, ovaj hrabri dječak koji je pobijedio opaku bolest nakon liječenja u klinici “Acibadem” u Istanbulu, juče se ponovo vratio u školske klupe.

Njegovi roditelji prije nekoliko mjeseci privremeno su se preselili u Prijedor, tako da će Emir školovanje nastaviti u školi “Branko Čopić”.

Emir je vanredno položio četvrti razred u školi “Aleksa Šantić” na Saraj Polju u Sarajevu, a hrabri dječak ističe da je odlično prihvaćen od novih školskih drugara.

-Kao da smo zajedno išli i prethodna četiri razreda. Hvala puno svim đacima koji su me odlično prihvatili. Lijepo je ponovo biti u školskoj klupi, a još ljepše kada sam prvi dan dobio peticu. Većina dječaka i djevojčica bili su mi velika podrška kada sam se preselio u Prijedor, i oni su mi bili dodatna snaga da iz svega izađem kao pobjednik – kaže za Faktor Emir Buza koji dodaje da je učenik V2 razreda.

Njegov otac Almir kaže da Emir i dalje mora voditi dosta računa o zdravlju i da se treba pridržavati posebne ishrane.

-Posljednjih mjeseci Emir je uspio ojačati svoj imunitet i sada je spreman za školu. Naravno, mora se posebno paziti prehlada i drugih virusa – kaže Almir Buza koji dodaje da će Emir u septembru ići na redovnu kontrolu koju će ovaj put najvjerovatnije obaviti u Zagrebu umjesto u Istanbulu.

www.faktor.ba