Intenzivne snježne padavine i vjetar, napravili su velike probleme na elektromreži u nekoliko opština i gradova Srpske.

Bez struje je juče bilo oko 8.000 domaćinstava u Potkozarju, Semberiji i Hercegovini.

Situacija se danas stabilizuje u svim područjima osim Nevesinja, gdje je bez struje još uvijek oko 200 domaćinstava.

Danas su svi putevi u Srpskoj prohodni.

Zbog snježnog nevremena pojedina domaćinstva na području Prijedora bila su dva dana bez struje. Kvarovi su otklonjeni, ali ne bez posljedica po domaćinstva.

Na području Prijedora u toku dana sanirani su kvarovi, a snabdijevanje električnom energijom omogućeno za sve potrošače. Međutim, nisu svi problemi riješeni.

“Elektrodistributivna mreža elektrodistribucije Prijedor je sanirana u ova dva dana, preostalo je još nekih manjih kvarova na niskom naponu. Srednjenaponska mreža je sva u pogonskom stanju”, ističe Draško Ljubičić, tehnički rukovodilac Elektrodistribucije Prijedor.

Stanje se danas stabilizuje i na putevima Srpske. Neprohodnih putnih pravaca nema, iako su kolovozi mokri i klizavi. Ugaženog snijega i poledice ima u planinskim predjelima, preko prevoja i na prilazima tunelima.

“Otežano i usporeno saobraća se na putnim pravcima Srajevo-Sokolac-Rogatica, Trnovo-Foča-Gacko, Vlasenica-Han Pijesak, Mrkonjić Grad- Mliništa, Banjaluka-Kneževo, Turbe-Banjaluka-Čađavica, Kotor Varoš-Teslić i Šipovo-Novo Selo”, rekla je Јovana Lolić iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Oprez na putu i obavezna zimska oprema, poruka je Auto-moto saveza Republike Srpske.

Podsjećamo, u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se juče dogodila kod Nevesinja, gdje je smrtno stradalo dvoje lica, a muškarac koji je smješten u mostarsku bolnici još uvijek se nalazi u životnoj opasnosti.

RTRS