Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srpske održali su danas u Banjaluci sastanak sa Norveškim timom istražilaca na čelu sa policijskim tužiocem Kraljevine Norveške, a u vezi sa vođenjem krivičnog postupka protiv Zikrije Krkića, potvrđeno je za Srpskainfo.

Krkić je optužen za dvostruko ubistvo u Trnopolju 28. jula 2014. godine.

Pripadnici norveškog tima u narednom perioduo zajedno sa pripadnicima MUP-a RS preduzeće niz operativno taktičkih mjera sa ciljem izuzimanja dokaznih materijala, a u skladu sa norveškim zakonodastvom.

– Ova saradnja se odvija na osnovu Evropske konvecije o međusobnom pružanju pravne pomoći u krivičnim stvarima, kao i na osnovu drugih međunarodnih konvecija kojima je uređena ova oblast – rekla je portparol MUP RS Danica Gnjatović.

Prema njenim riječima, policijski tužilac iz Norveške izrazio je zadovoljstvo zbog dosadašnjeg pozitivnog iskustva stečenim kroz raniju saradnju.

Protiv Krkića policija je nedavno podnijela još jedan izvještaj, a sada zbog finansiranja terorizma.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka Krkića tereti da je na Bajram 28. jula 2014. godine u kafe-baru “San” u Trnopolju, kod Prijedora, hicima iz automatske puške ubio Muharema Balića i Almira Redžića.

Po toj optužnici on je prvostepenom presudom oslobođen krivice, ali je nakon žalbenog postupka Vrhovni sud Republike Srpske ukinu ooslobađajuću presudu i postupak vratio na novo suđenje.

Međutim, on je u međuvremenu pobjegao u Norvešku gdje je u zatvoru zbog porodičnog nasilja.

EuroBlic-srpskainfo.com