Policijskoj upravi Prijedor, dana 27.08.2018. godine, oko 07,00 časova, prijavljeno je, da je tokom noći u mjestu Omarska, Grad Prijedor, iz dvorišta porodične kuće, otuđeno vozilo marke „VW Polo“, vlasništvo lica M.P. iz Omarske.

Po zaprimljenoj prijavi o navedenom krivičnom djelu obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i izvršena je istražna radnja uviđaj.

Preduzimajući operativne mjere i radnje usmjerene na rasvjetljavanje krađe putničkog automobila, policijski službenici PU Prijedor, dana 27.08.2018. godine, identifikovali su i lišili slobode lice R.R. (1996) iz Prijedora iz mjesta Jelićka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo.

Istog dana, izvršena je kriminalistička obrada osumnjičenog lica koji je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, dok je predmetno vozilo pronađeno i vraćeno vlasniku.

U toku daljih zajedničkih aktivnosti, preduzetih od strane policijskih službenika Policijske uprave Prijedor i Policijske uprave Banja Luka, tokom kriminalističke obrade osumnjičenog lica, utvrđeno je da je osumnjičeni 27.08.2018. godine, na području Grada Banja Luka, počinio još dva krivična djela i to krivično djelo „Teška krađa“ putničkog automobila marke „Nissan“ X-Triale“, vlasništvo G.M. iz Banja Luke i krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ putničkog automobila marke „Peugeout 406“, vlasništvo N.V. iz Banja Luke.

Oba vozila su pronađena, jedno na području Banja Luke, a drugo na području Prijedora, nakon čega su vraćena vlasnicima.

Materijalna vrijednost otuđenih vozila, iznosi oko 20.000 KM.

Osumnjičeno lice, dana 28.08.2018. godine, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predato je u dalju nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

PU Prijedor
Foto – ilustracija