Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 16.08.2018. godine, lišili su slobode lice M.B. (1976)iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela “Ugrožavanje sigurnosti”, “Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari” i “Narušavanje nepovredivosti stana”.

Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da je osumnjičeno lice, dana 16.08.2018. godine, oko 13,00 časova, došlo u dvorište porodične kuće jednog lica iz Prijedora, te sa prethodno stvorenom namjerom da fizički napadne njegovu porodicu i njihovu imovinu, upotrebom sjekire, provalilo ulazna vrata, te ušlo u unutrašnjost kuće, u kojoj se u tom momentu nisu nalazili ukućani.

Osumnjičeno lice je zatim, upotrebom sjekire, u nekoliko prostorija kuće, oštetilo više različitih predmeta.

Preduzimajući dalje mjere i radnje, takođe je utvrđeno da je osumnjičeno lice dana 15.08.2018. godine, putem SMS poruke na mobilni telefon, drugom licu uputilo ozbiljne prijetnje po njegov život, čime je počinilo krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uz čiju saglasnost su preduzete potrebne mjere i radnje, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, osumnjičeno lice M.B. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato u nadležnost dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na dalje postupanje.

PU Prijedor
Foto – ilustracija