Finalna kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo2018“ održana je 19. avgusta u Gornjoj Lamovitoj.

Brojni posjetioci pratili su nadmetanja u tradicionalnim i zabavnim igrama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su učestvovale ekipe sela Rasavci, Donji Garevci, Krivaja i Gornja Lamovita.

Završnu manifestaciju „Selo veselo“ otvorio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je istakao njen veliki značaj.

-Karavan “Selo veselo” je godinama jedna od najomiljenijih i najposjećenijih manifestacija, a to je i potvrda njenog uspjeha na polju oživljavanja i unaprjeđenja društvenog života u našim selima, zbog čega će i ubuduće imati podršku Grada – rekao je Đaković.

Pobjednik završne manifestacije je ekipa Krivaje, čiji su takmičari bili najuspješniji u nabacivanju obruča i bacanju kamena s ramena, a pokazali su i najviše znanja u poljoprivrednom kvizu.

Drugo mjesto zauzeli su Rasavci koji su pobjedili u navlačenju konopca, dok su treći Donji Garevci, najbrži u trčanju u vrećama.

Na četrvtom mjestu je ekipa Gornje Lamovite, domaćini manifestacije, koji su za gostoprimstvo dobili najvišu ocjenu.

U kulturno-zabavnom programu nastupili su članovi Folklorne sekcije „Bistrica-Verići“, muzičari, vokalni solisti i narodni umjetnici.

Pokrovitelj manifestacije bio je Grad Prijedor a njeni „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa MIRA, Članica KRAŠ grupe.

Tekst i foto – Saša Goronja