Redovna proljetna akcija uređenja Prijedora počinje prvog dana aprila, kada će grad na Sani dobiti novi izgled. Organizatori akcije, preduzeće “Komunalne usluge”, pozivaju javne ustanove, ali i sve Prijedorčane da se priključe uređenju grada.

Proljetno uređenje Prijedora je akcija koja se redovno ogranizuje već godinama, a pored uređenja grada ima za cilj i podizanje ekološke svijesti građana.

Pored čišćenja i odvoza smeća, biće posađeno sezonsko cvijeće i postavljene klupe i stolovi na zelene površine širom grada na Sani.

Odvoz kabastog otpada kreće od 16. aprila i trajaće do kraja mjeseca, a voziće se danima kada je i inače po naseljima planiran redovan odvoz smeća.

“U toku akcije, pripremimo klupe. 45 klupa, 45 korpi za smeće, tri stola koja idu na zelene površine, zatim 130 sadnica ukrasnog grmlja i 10.000 komada sezonskog cvijeća”, kaže rukovodilac radne jedinice Јavna higijena u “Komunalnim uslugama” Milka Grbić.

Prijedorčani, kako sami kažu, zadovoljni su čistoćom grada.

Da se svi priključe proljetnom uređenju Prijedora, stiže poziv iz “Komunalnih usluga”.

Škole i mjesne zajednice koje su zainteresovane mogu da učestvuju u akciji i da se prijave do 1. aprila, kako bi mogli da dobiju sredstva za uređenje dvorišta i okoline.

“Za ovu akciju, zamoliću javne ustanove, škole i mjesne zajednice, koje su zainteresovane za dobijanje ove donacije od grada Prijedora i komunalnog preduzeća, da se moraju prijaviti prije prvog aprila Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove”, dodaje Grbićeva.

Dolaskom proljeća, kao i svake godine, akciju uređenja grada ogranizuju javno preduzeće “Komunalne usluge” i Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove grada Prijedora.

RTRS