Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u okviru operativno-taktičkih i istražnih mjera i radnji sprovedenih tokom protekla dva mjeseca, usmjerenih na rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvjetlili su osam krivičnih djela, počinjenih u novembru i decembru mjesecu prošle godine,na području LJubije.

Za izvršenje ovih krivičnih djela tereti se lice G.S.(1975) iz Prijedora.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni počinio šest krivičnih djela „Teška krađa“ na način da je iz objekata kuća privatnog vlasništva, te jedne preduzetničke radnje i preduzeća za telekomunikacije, otuđio predmete u vidu alata, elektromaterijala, tehničke opreme, odjevnih predmeta, sanitarnih elemenata, cigareta i kuhinjske opreme, pribavljajući na taj način protivpravnu imovinsku korist.

Određena količina otuđenih predmeta je pronađena i vraćena vlasnicima.

Krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ osumnjičeni je počinio na način da je razbio prozorska stakla na objektu kuće privatnog vlasništva, dok je krivično djelo „Oštećenje ili uništenje javnih uređaja“ počinio na štetu preduzeća za isporuku električne energije, isjekavši elektro kablove na jednom objektu.

Materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 4.000 KM. Nadležnom tužilaštvu, protiv lica G.S., dostavljen je izvještaj za počinjena krivična djela.

PU Prijedor
Foto – ilustracija