rudar prijedor-sloboda mg-izvjestaj (8)Rudar-Prijedor je kao „domaćin“ u Omarskoj u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, jer je glavni teren Gradskog stadiona u Prijedoru u završnoj fazi renoviranja, odigrao samo 0:0 protiv Slobode iz Mrkonjić Grada, koja se sada nalazi na trećoj poziciji tabele. Nije lako „rudarima sa Sane“, koji su stalno gosti i pod psihološkim pritiskom.

-Ne mogu ništa da zamjerim svojim momcima, jer je teško igrati na ovakvom terenu i nešto napraviti. Ipak, uglavnom iz prekida uspjeli smo stvoriti nekoliko prilika, koje, nažalost, nismo iskoristili – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Darko Nestorović.

Susret je, zbog činjenice da su se prije toga istog dana sastali drugoligaši Omarska i Mladost iz Donje Slatine (2:0) odlukom delegata Mlađana Vidačkovića iz Banjaluke, počeo sa pola sata zakašnjenja u odnosu na ostale duele elite Srpske.

-Zaista je teško bilo šta kvalitetno odigrati. Gosti su se branili, mi pokušavali i takva slika je uvijek u Omarskoj. Okrećemo se gostovanju lideru trebinjskom Leotaru – rekao je pokretljivi Dejan Kojić, čiji je gol u finišu poništen zbog „navodnog“ ofsajda.

Vrijedi napomenuti da su kod domaćih u sastavu bili nekadašnji prvotimci Mrkonjićana Čedomir Ćulum, koji im je bio i kapiten, Siniša Radoja, Saša Stijepić i Milenko Devušić, a kod gostiju Nemanja Kokanović i Vladimir Karalić, svojevremeno članovi zeleno-crnih. Nestorović je bio i na klupi Slobode.

REZULTAT UNAPRIJED U ZAPISNIKU
Zanimljivo je da je u zapisniku koji je prije početka meča podijeljen predstavnicima „sedme sile“ već stajao odštampan rezultat 0:0.

Na kraju, „prognoza“, vjerujemo slučajna, omaškom unijeta prilikom kucanja, ipak se i obistinila.

N.Đerić/A.Drakulić