U okviru svojih redovnih aktivnosti Centar za informisanje, savjetovanje i obuku CISO pruža nezaposlenim licima usluge savjetovanja, informisanja i osposobljavanja sa ciljem njihovog što bržeg i lakšeg zapošljavanja. Naglasak je na motivisanju mladih nezaposlenih lica na aktivno traženje posla, te povećanju njihovih kapaciteta zapošljivosti.

Jedna od onih koja je uključena u aktivnosti CISO centra Prijedor je i Željka Zgonjanin. Željka je diplomirani inženjer saobraćaja, smjer telekomunikacije.

„Nakon završenog fakulteta prijavila sam se na Biro. Prošla sam kroz aktivnosti koje organizuje CISO, što svakako smatram vrlo korisnim.“ započinje svoju priču ova mlada Prijedorčanka.

„U CISO centru sam saznala da postoji mogućnost za volontiranje u jednoj lokalnoj organizaciji. Otišla sam na razgovor, te dobila priliku da se dokažem. Iako se nije radilo direktno o poslu u mojoj struci, moram priznati da sam naučila dosta korisnih stvari, te upoznala mnogo novih i zanimljivih ljudi. Do sada sam učestvovala na različitim obukama i bila uključena u različite projekte, čime sam značajno unaprijedila svoje vještine i povećala svoje kompetencije. Istovremeno radim par honorarnih poslova koji su mi značajan izvor prihoda.“ kaže Željka.

„Ja sam osoba koja vjeruje da čovjek treba da uči kroz cijeli svoj život. Smatram da učenje ne prestaje onog momenta kada se dobije diploma, te da je neophodno uložiti dodatni trud da bi se došlo do svog cilja. U planu mi je i nastavak školovanja, jer smatram da ću tako povećati šanse da dođem do željenog posla. Savjetujem mladim ljudima koji su u potrazi za poslom da dođu u CISO centr, jer će tu dobiti mnogo korisnih savjeta i informacija. Pronalazak posla može biti dug put, a na njima je da naprave prvi korak. Mlad čovjek ne treba odbijati poslove, dok ne dođe do željenog, jer iz svakog od njih će nešto naučiti, te treba iskoristiti svaku mogućnost za dodatnu edukaciju, jer se tako povećavaju šanse za ostvarenje njihovog cilja.“ završava svoju priču Željka.

Zavod za zapošljavanje RS