Rudar-Prijedor je, prema najavama iz ovog kolektiva koji sljedeće godine navršava devet decenija postojanja, spreman za start prvenstva Prve lige Republike Srpske i megdan sa Podrinjem u Janji.

Na posljednjem gostovanju ovom protivniku u Semberiji „rudari sa Sane“ slavili su pobjedu od 4:2.

– Možda nismo bili baš miljenici sreće, jer prvo kolo igramo sa Podrinjem, ali raduje nas činjenica da smo u toj pretposljednjoj utakmici prošle sezone ostvarili dobar rezultat. To nam daje pravo da se nadamo i sad da će biti pozitivan. Pošto je pred nas postavljen i cilj povratak u Premijer ligu BiH, ne smijemo o ničem drugom da razmišljamo nego da pokušamo da ostvarimo pobjedu i krenemo ka tom cilju – priča šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac,

Strateg Prijedorčana kazao je da je Podrinje u prošlom prvenstvu, kao drugoplasirano bilo jedno od najprijatnijih iznenađenja, uz njegove trećeplasirane izabranike.

Oba rivala imala su izmjena u igračkom kadru.

-Podrinje ima dobru ekipu. Idemo da odigramo dobru utakmicu, disciplinovano i odgovorno što je najvažnije. Dva posljednja rezultata u prpremnom peirodu, porazi u Mrkonjić Gradu od Slobode (0:6) i Žeravici od Jedinstva (0:4) jesu zabrinjavajuća. Jeste čudno da na turniru u Mrkonjić Gradu jedan dan damo devet golova, a sutradan maltene za 20 minuta primimo pet. I u Žeravici nam se mreža zatresla četiri puta, ali s tom razlikom da smo stvarali šanse. Ako je to bila lekcija da uočimo neke stvari, pokušali smo ih ispraviti. Generalno sve smo dobro radili u pripremnom periodu u ekstremnim uslovima velike vrućine, o terenima ne bih pričao, zadovoljan sam momcima i ništa ne mogu da im zamjerim – nastavio je Jelisavac.

Podsjetio je da se u prošlom prvenstvu primalo dosta golova, pa su i pojačanja bila ciljana.

– Nadam se da smo dovođenjem Ljubiše Pecelja riješili pitanje ljevog bočnog igrača. Na poziciji „štopera“ u većem dijelu proljećne polusezone igrali su nam „vezni“ igrači, pa je bilo primarno da se pojačamo. Nemanja Pekija je iskusan igrač, koji je nastupao u premijerligaškoj konkurenciji, što važi i za našeg drugog povratnika Demira Jakupovića, koji je osnažio sredinu i napad. Trudili smo se da i dalje dovodimo imena ponikla u Omladinskom pogonu kluba ili iz regije. Standardni su bili u gradiškoj Kozari Aleksandar Popović i Ranko Dekić, Srboljub Jandrić imao doduše kraću pauzu, ali u svakom slučaju vjerujem da u novo prvenstvo ulazimo igrački jači. Vjerujem u svoje igrače i naš rad iznad svega – zaključio je Jelisavac.

IZOSTAJE SAMO GAVRANOVIĆ

Jelisavac neće moći da računa samo na prošle sezone standardnog prvotimca Stefana Gavranovića, jer je imao problema sa „herpesom“.

Međutim, trebao bi da počne sa radom.

Očekuje se da će kapiten Nemanja Marić (požalio se na povredu skočnog zgloba) i Aleksandar Popović (mišić) biti spremni i moći da pomognu svojim saigračima.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com