Delegacija HSLS-a predvođena potpredsjednikom te stranke Miljenkom Šimpragom sa saradnicama Andrejom Marcetić i Zrinkom Kežić-Gabrilo u saradnji sa župnikom župe Ljubija veličasnim Ilijom Piličićem dostavili su donaciju hrvatskog preduzetnika Ivana Pulića đacima ljubijske škole.

Radi se o poklon-paketima školskog pribora.

U razgovoru sa direktoricom škole, delegacija se upoznala sa problemima učenika ove škole, kao i sa mogućnostima sa bolje i kvalitetnije obrazovanje.

Direktorica škole Svetlana Radaković- Ružičić izrazila je zahvalnost donatorima za pribor i materijal koji se koristi u nastavi, te dodala da je donacija i značajna pomoć roditeljima koji spremaju svoje đake za novu školsku godinu.

-Sa donatorima iz Hrvatske smo razmotrili i mogućnosti daljnje saradnje, te sam ih upoznala sa uslovima u kojima naši učenici žive i rade – rekla je za naš sajt Ružičićeva koja je uručila i zahvalnicu za Ivana Pulića, hrvatskom preduzetnika koji je i donator ove pomoći.

Ona je istakla još da će svi prvačići biti darovani poklon-paketima na priredbi koja će biti organizovana 31.avgusta, dan prije početka školske godine.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com