Na Malom trgu u Prijedoru sinoć je završena dvodnevna etno-izložba „Zlatne ruke Potkozarja“ koja je dio tradicionalne manifestacije Kulturno ljeto „Prijedor 2017“.

Tročlani žiri u sastavu Milenko Radivojac, Stana Marinović i Mesud Hodžić imao je težak zadatak da odabere najbolje eksponate.

-Zbog ujednačenog kvaliteta ponuđenih eksponata i uređenosti štandova, odlučili smo da dodijelimo pet ravnopravnih nagrada(umjesto tri) za originalni eksponat i dva priznanja (umjesto jednog) za najuređeniji štand – obrazložio je odluke žirija Milenko Radivojac.

Tako su za najoriginalniji eksponat priznanjem i novčanom nagradom od 100 KM nagrađeni: ručno izrađen nakit sa epoksi smolom Dejane Vujnović, rad u drvetu kraljevska stolica Mladena Stakića, goblen Bogorodica Trojeručica Vesne Došen, članice Kola srpskih sestara, heklana haljina Rajke Kremić te muška i ženska košulja iz Ukrajinskog udruženje „Kozak“ Trnopolje.

Najljepše uređen štand imali su Zaštitna radionica Prijedor i Udruženje „Neven“ koji su dobili priznanje i novčanu nagradu od 50 KM.

Uspješan organizator 11. „Zlatnih ruku Potkozarja“ bila je Turistička organizacija grada Prijedora.

Na zatvaranuu manifestacije nastupili su članovi KUD “Kozara” Prijedor.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com