rudar prijedor-podgrmec-foto (7)Prvoligaš Republike Srpske Rudar Prijedor, koji je bez većih problema izborio plasman u osminu finala Kupa BiH, savladavši u Ljubiji komšiju Podgrmeča sa ubjedljivih 3:0, nastavljajući prvenstvenu borbu za bodove, gostuje višegradskoj Drini HE.

Šef stručnog štaba zeleno-crnih Darko Nestorović u ovom meču neće moći da računa na usluge kapitena Borislava Mikića, koji ima tri žuta kartona.

-Sigurno je da ćemo u ovom teškom iskušenju biti oslabljeni neigranjem Mikića, ali dobro je da smo protiv federalnog prvoligaša iz Sanskog Mosta prvi put ove sezone postigli tri gola i sa dozom samopouzdanja odlazimo na megdan Višegrađanima. Želja nam je da ostvarimo prvu pobjedu na strani – istakao je prvotimac Prijedorčana Milenko Devušić.

Fudbalski znalac, sa bogatim iskustvom za veznu liniju, „Deva“, kako ga oslovljavaju saigrači, koji se odlikuje dobrom kontrolom lopte, pregledom igre i tačnim dugim pasovima, karijeru je započeo u Omladincu iz banjalučkog naselja Lazarevo, branio je s uspjehom boje BSK-a, Naprijed-Horizonta, Laktaša, mrkonjićke Slobode, a posljednji klub prije ljetošnjeg dolaska među „rudare sa Sane“ bio mu je nižerazredni ligaš Austrije Hofštaten.

N.Đerić/A.Drakulić