vodostaj sane 12septembar 11sati (2)Vodostaj rijeke Sane oko 10:30 časova iznosio je 400 centimetara, što je povećanje od 220 centimetara u odnosu na vodostaj koji je izmjeren juče oko 15 časova.

Nakon sinoćnje kiše i bujice koja je u Donjoj Puharskoj plavila sve oko rječice/potoka Puharske, voda se povukla u korito, i na prvi pogled, izgleda kao da se ništa nije desilo.

Međutim, pojedini stanovnici ovog naselja su nam potvrdili da je voda brzo nadirala i stigla je do podruma i pomoćnih objekata u mnogim domaćinstvima.

„Ne pamtim da je ikada Puharska ovako nadošla kao sinoć, a sada izgleda uobičajeno. Korito je neuređeno, ljudi bacaju smeće i nije čudo što nas je poplavilo nakon jučerašnjih padavina“, rekao nam je jedan stariji gospodin nedaleko od mosta na ovoj rječici u blizini starog mezarja(groblja).

Podzemne vode su poplavile više dvorišta u kućama koje se nalaze uz magistralni put Prijedor-Novi Grad, a brojni mještani ovog dijela grada su, za svaki slučaj, auta parkirali uz samu cestu, kako bi se osigurali da im barem vozila ne ostanu „zarobljena“ vodom.

Stadion Poljana opet više liči na bazen nego na fudbalski teren.

Tokom protekle noći pripadnici civilne zaštite i Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor bili su na terenu, pratili su stanje i intervenisali u najhitnijim slučajevima.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić
vodostaj sane 12septembar 11sati (1) vodostaj sane 12septembar 11sati (3) vodostaj sane 12septembar 11sati (4) vodostaj sane 12septembar 11sati (5) hidroloska situacija 11septembar 11sati