Brzo su rukometašice prijedorske „Mire“ preboljele težak poraz u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH na svom terenu od aktuelnog osvajača „duple krune“, ekipe „Grude-Autoherc“ i na startu proljećnog dijela prvenstva Premijer lige BiH u Bihaću u 12.kolu savladale istoimenu ekipu sa 27:23(13:7).

Tako su i dalje zadržale drugo mjesto sa 33 boda, iza Gruđanki, od kojih su do sada jedino poražene.

Prijedorčanke je do vrijednog trijumfa vodila bivša igarčica Bišćanki, Azra Bašanović, jer nije imala milosti prema svom klubu, a, uz kolektivan učinak izabranica trenera Ljubice Ivetić, koja nije mogla da računa na Dušku Tintor zbog povrede skočnog zgloba, istakla se u kontrama Dragana Mutić.

Kod domaćih „odskakala“ je najefikasnija igračica susreta Azra Hafurić.

– Loše smo otvorili utakmicu, pravili dosta tehničkih grešaka, a potom sa pet „vezanih“ kontri stvorile razliku i pet golova viška na odmoru. Do 53.minuta imali smo prednost od čak 12 golova, ali onda smo se opustili u samoj završnici i dozvolili rivalu da je smanji prevashodno iz kontranapada. Imamo još oscilacija u igri. Razlog za to leži u činjenici što podmlađena ekipa nastupa u izmijenjenom sastavu, na treninzima smo nekompletni i nedostaje nam ta kohezivnost. Čestitam devojkama na pobjedi koja nam je bila potrebna na psihološkom planu, kako bi sa mnogo više samopouzdanja nastavili borbe za bodove – naglasila je Ivetićeva.

Bihać: Mira 23:27(7:13)
Bihać
Dvorana: „Luke“
Gledalaca: 100
Sudije: Vejsil Beširević (Bihać) i Emir Dautović (Cazin)
Sedmerci: Bihać 3(2), Mira 6(4)
Isključenja: Bihać 6 minuta, Mira 6 minuta

BIHAĆ:
E.Alijagić 1, Ibradžić 7, Kozlica, Dautović 4, Hafurić 9, Hočić, Hrkić, Memagić, Denić, Čeliković 2, S.Alijagić, Stambolija, Muhamedagić, Pečenković, Abdijanović, Mehtić.

MIRA:
Vukman 3, Bašanović 8, Suvajac, Pjević, Ćorić, Dojčinović 3, D.Mutić 7, Vukliš, Sladaković 4, J.Mutić 1, Došen 1, Gligorević

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – ŽRK „Mira“