Današnjim utakmicama u malom fudbalu za učenice srednjih škola, u Prijedoru su počela takmičenja u okviru Malih olimpijskih igara.

Organizator je bilo Društvo pedagoga fizičke kulture Prijedor.

Na današnjem takmičenju titulu pobjednica iz prethodne dvije godine odbranile su učenice Srednjoškolskog centra Prijedor.

Nakon minimalne pobjede nad Ugostiteljsko-ekonomskom školom od 1:0 u prvom eliminacionom susretu, djevojke koje je sa klupe predvodio profesor Tomislav Gašić, bile su više nego ubjedljive u finalnoj grupi.

Najprije su slavile protiv djevojaka iz Poljoprivredno-prehrambene škole sa 3:0 da bi potom istim rezultatom bile bolje od Gimnazije „Sveti Sava“.

-Kao i svake godine prijedorski osnovci i srednjoškolci učestvuju u takmičenjima u okviru „Malih olimpijskih igara“. Počeli smo sa malim fudbalom za srednjoškolke a nastavljamo sa košarkom, rukometom, odbojkom i atletikom koja je na rasporedu krajem aprila. Vjerujem da ćemo i ove godine na djelu vidjeti neke nove momke i djevojke koji će pokazati svoj talenat – rekao je Veljko Janjetović, predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture Prijedor.

Tokom trajanja ovih takmičenja na tribinama dvorane „Mladost“ u gradu na Sani našao se veliki broj mladih koji su bodrili ekipe svojih srednjih škola.

Eliminacioni mečevi:
Srednjoškolski centar Prijedor: Ugostiteljsko-ekonomska škola 1:0
Poljoprivredno-prehrambena škola: Mašinska škola 3:0
Gimnazija „Sveti Sava“: Elektrotehnička škola 2:0

Finalna grupa:
Srednjoškolski centar Prijedor: Poljoprivredno-prehrambena škola 3:0
Srednjoškolski centar Prijedor: Gimnazija „Sveti Sava“ 3:0
Poljoprivredno-prehrambena škola: Gimnazija „Sveti Sava“ 6:0

Poredak:
1.Srednjoškolski centar Prijedor
2.Poljoprivredno-prehrambena škola
3.Gimnazija „Sveti Sava“
4.Ugostiteljsko-ekonomska škola
5.Mašinska škola
6.Elektrotehnička škola

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com