prijedorske omladinske igre-pobjednici (2)Izviđački odred “Dr Mladen Stojanović” najbolja je omladinska organizacija učesnica ovogodišnjeg Međunarodnog sajma omladinskih organizacija, održanog u Prijedoru.

Članovi ovog odreda su, prema mišljenju većine učesnika sajma, imali najbolje uređen štand i na najbolji način su predstavili svoje aktivnosti.

Peti međunarodni sajam omladinskih nevladinih organizacija održan je juče u organizaciji Omladinskog centra “Info-point” Prijedor i prijedorske Agencije lokalne demokratije pod motom “Mladi i EU”.

Sajam je na malom gradskom trgu okupio predstavnike 15 omladinskih organizacija iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Italije i Slovenije.

Predsjednik Omladinskog centra “Info-point” Draško Anđelić istakao je da se iz godine u godinu povećava broj učesnika i da je sajam i ove godine postigao osnovni cilj.

prijedorske omladinske igre-pobjednici (1)“Osim druženja i povezivanja mladih iz raznih organizacija i gradova, predstavili smo se našim sugrađanima, kako mladim, tako i njihovim roditeljima kojima smo željeli da pokažemo šta mi to radimo i gdje da usmjere svoju djecu da se priključe nekoj od ovih organizacija”, rekao je Anđelić.

Sajam je održan u saradnji sa italijanskim Udruženjem “Projekt Prijedor”, gradskom upravom Prijedor, CRS-om i Prijedorskim urbanim udruženjem mladih.

Na sinoćnoj ceremoniji zatvaranja sajma uručene su medalje i pehari za pobjedničke ekipe, učesnike Prijedorskih igara mladih koje su okupile oko 200 omladinaca. Oni su se od 10. avgusta takmičili u malom fudbalu, odbojci na pijesku i košarci, a u organizaciji Prijedorskog urbanog udruženja mladih i Omladinskog savjeta grada.

Ove dvije omladinske manifestacije, koje su od ove godine dio Prijedorskog kulturnog ljeta, završene su cjelovečernjim koncertom prijedorske grupe “Dbau”.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić
prijedorske omladinske igre-pobjednici (3) prijedorske omladinske igre-pobjednici (4) prijedorske omladinske igre-pobjednici (5)