poplavljene skolePredstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske obići će narednih dana sve škole oštećene poplavama u Republici Srpskoj i procijeniti hoće li biti spremne za početak nastave ili će se tražiti alternativna rješenja.

“Ministarstvo prosvjete i kulture je u stalnom kontaktu sa direktorima poplavljenih škola, kao i sa predstavnicima međunarodnih i domaćih nevladinih organizacija koje su spremne pružiti pomoć školama u sanaciji i opremanju i zajedno nastojimo obezbijediti uslove za početak nastave u svim školama”, rečeno je Srni u ovom ministarstvu.

U Prijedoru su poplavljena dva školska objekta – područna škola u Gomjenici gdje je šteta procijenjena na 24.662,81 evra, kao i područna škola u Tukovima gdje je šteta procijenjena na 11.759,71 evra, podsjećaju iz Ministarstva.

Iz UNDP-a Srni je rečeno da bi radovi na školi u Gomjenici trebalo da počnu iduće sedmice, dok će u Tukovima, gdje se radi novi objekat, radovi početi nakon koordinacije sa resornim ministartsvom i lokalnom zajednicom.

“Od svih intervencija u koje smo uključeni radi saniranja šteta od poplava, prioritet su nam škole i vrtići, upravo zbog toga što se bliži početak nove školske godine”, rečeno je u UNDP-u.

Učenici područnih odjeljenja osnovnih škola Tukovi i Gomjenica nastavu su nakon majskih poplava u Prijedoru pohađali u matičnim školama “Dositej Obradović” i “Branko Ćopić”, a troškove prevoza đaka snosila je gradska uprava.

Tekst – SRNA
Foto – www.prijedorgrad.org