cjbpd-pres-novembarNa području u nadležnosti Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor tokom 10 mjeseci ove godine evidentirano je 489 imovinskih krivičnih djela, dok je u istom periodu lani zabilježeno njih 444.

U CJB Prijedor Srni je rečeno da je u navedenom periodu rasvijetljeno 77,8 odsto imovinskih krivičnih djela, dok je ovaj procenat prošle godine iznosio 68,1.

“Kada je riječ o imovinskim krivičnim djelima koja su prijavljena po nepoznatom izvršiocu, važno je napomenuti znatno povećanje rasvijetljenosti koje u oktobru iznosi 95 odsto. U istom periodu prošle godine rasvijetljenost je iznosila 55 odsto, dok je ukupna rasvijetljenost imovinskih krivičnih djela 96 odsto”, naveli su iz CJB Prijedor.

Tokom 10 mjeseci ove godine prijavljena su ukupno 874 krivična djela, što je za 2,7 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Po nepoznatom počiniocu izvršena su 444 krivična djela ili 50,8 odsto od ukupno evidentiranih.

“Za 10 mjeseci ove godine prijavljeno je 101 krivično djelo koje se odnosi na neovlašteno korištenje električne energije, a prošle godine zabilježeno ih je 77. To je doprinijelo većem broju prijavljenih djela uopšte”, istakli su u prijedorskom CJB.

Broj prijavljenih krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog korištenja električne energije iznosi 11,6 odsto ukupnog broja prijavljenih krivičnih djela.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com