jelena-govedarica-1Ko je Jelena Govedarica?

Hm (smijeh). Ne volim da govorim u prvom licu jednine ali realno kako sebe vidim jeste kao nekog ko je transparentan i prihvata različitosti i definitivno sam neko ko nikad nije dozvolio sebi taj luksuz da pomisli da je zvezda i da je bitan i velik.

Koji je po tebi ključ za uspjeh?

Strpljenje. Trnovit je put do uspeha i ukoliko se dese ne sme da ponese jer inače nikad ne ispunite svoja očekivanja. Dakle, strpljenje i ispunjavati svoja očekivanja a ne očekivanja okoline.

Šta ti pruža snagu da iz dana u dan budeš sve bolja u onome što radiš?

Dobar feed back koji imam u odjeku svojih rezultata ali apriori želja da uvek nadmašim samu sebe. Inspiracija ne miruje i ona podstiče ovo dvoje pomenuto.

Koliko si posvećena karijeri?

Apsolutno. Mnogo toga sam se odrekla ulažeći u posao pa čak i onda kad nisu cvetale ruže. Dok su moji vršnjaci izlazili u noćne izlaske i šetkali se, ja sam spavala da bih odmorna dočekala angažman, čas u agenciji ili tv gostovanje. Svaki zarađeni dinar je bio i dan danas je usmeren u tom pravcu – ulaganje u karijeru.

jelena-govedarica-4Da li imaš neostvarenih želja?

Imaću ih uvek jer nije dobro za čovekovu duhovnost ne imati želja, tada se čovek umrtvi i živi po šablonu. Volela bih postati mama ali i uraditi jos puno toga u karijeri na planu modnih performansa i lične nadogradnje, na čemu i radim.

Šta te najviše ispunjava u ovome što radiš?

To sam jednostavno ja i na sceni i mimo nje. Ja živim scenu ne živi ona mene. Ovo je moj realan život a ne ono sto bih ja volela biti, to me ispunjava.

Šta u budućem periodu možemo očekivati od tebe?

Kad rezimiram period iza sebe iznenadila sam i samu sebe mnogim projektima tako da ostavljam kreativnosti na volju da radi za mene i vas. Ono što radimo u ovom periodu je obuka samoodbrane u okviru kampanje Stop nasilju nad ženama. Uskoro počinjem i sa autorskom emisijim Život sa Jelenom i vama.

jelena-govedarica-2Bez kojeg komada odjeće ne možeš?

Bez potkošulje, zvuči čudno ali istinito. Definitivno najviše u ormaru imam haljina koje volim nositi u emisije ali generalno volim slojevito oblačenje u svakodnevnom životu.

Što misliš o trenutnim modnim trendovima i senzacijama, misliš li da današnje djevojke robuju trendovima?

Moda je nikad povoljnija za sve starosne skupine jer je šarolika i bukvalno ništa nije out. Nekada je problem preterana želja da se bude u trendu koja odvede u krajnost koja se zove kič ili gubljenje vlastitog identiteta. Mislim, da vlastiti stil ima veze isključivo sa zrelošću i izgradnjom samog sebe.

Koji su tvoji must have komadi sezone?

Must have ove sezone za mene je midi dužina suknje oko kolena, koža, plišani komadi ali i street style koji omogućava slojevito oblačenje.

jelena-govedarica-3Kojeg dizajnera (našeg i stranog) možeš izdvojiti kao najdražeg, čije kreacije te najviše oduševljavaju?

Od stranih Roberto Cavali čije kolekcije imaju vedrinu, šarenilo, glamur u svakom komadu, a od BiH to je Ksenija Stanarević čije haljine i venčanice imaju identitet i priču.

Što se tiče tvoje linije, na koji način je održavaš? Hraniš li se zdravo i vježbaš li redovno?

Sve u životu doziram onako kako mi prija pa tako i vežbanje i ishranu. Aktivno treniram već deset godina i to je postao moj stil života i potreba u obnavljanju energije. Hranim se zdravo jer preferiram raznovrsnu ishranu i umerenu to je ključ dobre linije. Jutro počinje čašom tople vode i čajem sa đumbirom. Tokom dana bar jedna topla limunada je na mom meniju.

S obzirom da si se okušala i u glumačkim vodama, sviđa li ti se više svijet mode ili glume?

Spoj je kombinacija koja mi odgovara. Postavila sam sebi standard na početku i sad se trudim održati ga. Lepo je kad uspete da pokažete spektar svojih talenata i po tome budete prepoznatljivi. Kada bi me pitala da li da me najaviš kao modela, manekena, modnog performera, glumca, organizatora, yscenaristu, koreografa, voditelja rekla bih ti šta god izabereš nećeš pogrešiti.

Imaš li neki posebni moto koji te izvlači u teškim trenucima?

Itekako. Onaj najvažniji je da je iza najvećeg brda najlepše jezero ali i da sreća prati hrabre ukoliko vodimo racuna šta sijemo jer cemo to požnjeti.

www.dusaumitijelo.com