borac-samac-rudar-prijedor-1Fudbaleri Rudar-Prijedora ostali su vjerni pratioci banjalučkom Borcu u borbi za titulu jesenjeg prvaka u prvenstvu Prve lige Republike Srpske.

Prijedorčani su u 14.kolu gostovali u Šamcu kod „fenjeraša“ Borca te su ostvarili vrijedan trijumf rezultatom 3:2 (1:0).

„Rudari sa Sane“ su poveli u 33.minuti kada je najbolji pojedinac susreta Bojan Burazor sigurno izveo jedanaesterac za 0:1, što je bio i rezultat nakon prvog dijela igre.

Domaći su izjednačili u 52.minuti preko Sinanovića da bi „rezervista“ Lolić četiri minute kasnije ponovo vratio prednost gostima.

Burazor je ponovo pogodio u 67.minuti povisivši na 1:3.

Hasanović je 12 minuta prije kraja meča postigao gol za Borac, za, ispostaviće se kasnije, konačnih 2:3.

Treba istaći da je trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac u 90.minuti umjesto Ognjena Jaćimovića na teren poslao mladog Davida Kuridžu, koji je upisao debi u zvaničnim susretima za Rudar-Prijedor.

borac-samac-rudar-prijedor-2BORAC (ŠAMAC): RUDAR-PRIJEDOR 2:3 (0:1)

Šamac
Gradski stadion
Gledalaca: 50
Sudija: Mile Barjaktarević (Bijeljina)
Strijelci: Sinanović u 52. i Hasanović u 78. za Borac (Š), a Burazor (iz penala) u 33. i 67. i Lolić u 56. minuti za Rudar-Prijedor
Žuti kartoni: Arsić, Marinković, Koprivica, Perić, Milićević (Borac), Šakić, No. Petrović, Ćatić (Rudar-Prijedor)

BORAC (Š):
Marinković, Paležnica, Koprivica, Brković, Mehić (od 46.S.Maksimović), Hasanović, Milićević, Sinanović (od 58.Šarkanović), P.Maksimović, Perić (od 68.Dujmušić), Arsić

RUDAR-PRIJEDOR:
Inđić, Davidović, No.Petrović, Burazor, Šakić (od 53. Lolić), Rokvić (od 46. Ćatić), Vojnović, Milinković, Jaćimović (od 90. Kuridža), Gavranović, Marić

Igrač utakmice: Bojan Burazor (Rudar-Prijedor)

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com