rudar prijedor-grbNi u trećem pokušaju fudbaleri Rudar-Prijedora nisu uspjeli da se domognu pobjedničkog pehara u Kupu Republike Srpske.

Kao i u finalima 1995. i 2006. godine poraženi su, ali ovoga puta tek nakon izvođenja penala, u Bijeljini od premijerligaša BiH Radnika (3:5) pošto u regularnom toku nije bilo golova.

„Tragičar“ u udarcima sa „bijele tačke“ bio je bivši prvotimac Bijeljinaca Igor Mirković, koji jedini nije uspio da pogodi cilj.

-Svakako da ostaje žal što nismo iskoristili neku od pet-šest prilika i osvojili toliko željeni trofej. Ipak, ne mogu momcima ništa da zamjerim, posebno mi je drago što su 19-godišnji Siniša Saničanin i Ajdin Redžić (17 godina) u jednom ovako značajnom meču potvrdili svoje velike mogućnosti – priča šef stručnog štaba zeleno-crnih Darko Nestorović.

Svakako da u prvoligašu Republike Srpske, ako se uzme u obzir činjenica da je sudija Miloš Gigović iz Gradiške na samom početku „progledao kroz prste“ domaćinu i jedno saplitanje sa leđa pred šesnaestercem nije sankcionisao kao crveni već žuti karton, mogu biti zadovoljni prikazanim izdanjem. Posebno što u timu nije bilo Vedrana Kantara, Čedomira Ćuluma i Milenka Devušića, koji nisu imali pravo nastupa.

-Satisfakcija nam je i saznanje da su nam poslije finala stizale čestitke sa svih strana za ono što smo pružili. Svi su konstatovali da je ovo jedan novi Rudar-Prijedor koji ima čvrstinu, disciplinu, i kontrolu igre. Naravno, time ne želim da umanjim treći trijumf Radnika, kojem čestitam na uspjehu – naglasio je Nestorović, koji je prije dvije godine vratio Semberce u premijerligašku konkurenciju.

Iskusni 39-godišnji kapiten Borislav Mikić i na teškom terenu bijeljinskog Gradskog stadiona još jednom je potvrdio svoje majstorstvo, iskovano prolaskom kroz mlađe kategorije zagrebačkog Dinama, ali potom dokazano u Slogi (Petrovac na Mlavi), smederevskim klubovima Željezničaru i Sartidu, lajkovačkom Železničaru, čačanskim Borcu i Remontu, beogradskom Železniku (sa kojim je osvojio Kup Srbije i Crne Gore 2005.godine) i Voždovcu, zrenjaninskom Banatu, turskom Dijarbakiru, Laktašima i banjalučkom Borcu.
-Bio sam u šansi i krivo mi je što nisam postigao gol. Smatram da smo bili dostojni borbe za pehar u 21.izdanju, da smo zadovoljili poklonike „najvažnije stvari na svijetu“, a sigurno da bi mi bilo još draže da sam sa klubom, kojem srcem pripadam, osvojio Kup Republike Srpske. Šta je tu je, to je fudbal i bolji ne pobjeđuje uvijek, a potrebno je i sportske sreće. Na nama je da se okrenemo ka prvenstvu i gostovanju gatačkoj Mladosti – konstatovao je Mikić.

Mreža „rudara sa Sane“ i u petom susretu u pripremnom periodu, poslije tri prijateljske utakmice i jedne na turniru „Gradiška 2014“ (kada su takođe poraženi poslije penala) ostala je netaknuta. Ipak, izvjesno je da je Prijedorčanima neophodan jedan klasičan špic. Nadaju se da će pronaći adekvatno rješenje za ovu poziciju, koja je bila problem i prošle sezone u bh. eliti, do starta borbe za bodove, a napadača traže u Srbiji i Hrvatskoj.

N.Đerić/A.Drakulić