rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-1Fudbaleri Rudar-Prijedora deklasirali su skipu Slobode iz Mrkonjić Grada rezultatom 4:0 (1:0) u 9.kolu Prve lige Republike Srpske.

Podatak da je golman gostiju Matović bio njihov najbolji pojedinac uprkos četiri gola u svojoj mreži, dovoljno govori šta su izabranici trenera Vukše danas pokazali na Gradskom stadionu.

Prijedorčani su poveli u 27.minuti kada se Burazor izborio za jednu loptu na desnoj strani napada, uputio odličan centaršut a na „petercu“ je bio Jaćimović kojem nije bilo teško da savlada čuvara mreže Mrkonjićana za 1:0.

Iako su izabranici trenera Jelisavca imali još nekoliko prilika, zahvaljujući njihovoj nepreciznosti i golmanu gostiju na kraju prvog dijela je ostalo „samo“ 1:0.

rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-2Nastavak je donio još bolju igru „rudara sa Sane“ koju je novim pogotkom krunisao Gavranović u 58.minuti.

Nakon što je golman Matović prethodno odbranio udarac Burazora sa ivice kaznenog prostora, „Toti“ je ovaj „odbitak“ poslao u mrežu sa 10-ak metara iskosa.

Na 3:0 povisio je „rezervista“ Ćatić poslije greške odbrane Slobode u 66.minuti.

Konačan rezultat postavio je Jaćimović u 80.minuti susreta nakon što je ušao iskosa sa desne strane u šesnaesterac gostiju i savladao gostujućeg golmana.

Ovom pobjedom Prijedorčani su prišli vodećem Borcu na samo bod zaostatka s obzirom da su Banjalučani remizirali sa Sutjeskom.

rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-3Rudar-Prijedor: Sloboda (MG) 4:0 (1:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 250
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Strijelci: Jaćimović u 27. i 80, Gavranović u 58. i Ćatić u 66.minuti

Rudar-Prijedor
Ne.Petrović, Marić, Davidović, No.Petrović, Milinković, Burazor (Lolić), Vojnović, Kovljen (Šakić), Rokvić (Ćatić), Gavranović, Jaćimović

Sloboda (MG)
Matović, Šamara, M.Kovačević, Sladojević (Milosavljević), Mirković, Topić (I.Kovačević), Đukarić, Savanović (Lazendić), Gračanin, Stjepanović, Kukavica

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-4 rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-5 rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-6 rudar-prijedor-sloboda-mg-rezultat-7